Mijn favoriete herfst ontbijtjes

In de zomermaanden moet ik bijna mijn best doen om met een ander ontbijt op de proppen te komen dan een bak yoghurt met vers fruit en wat noten en zaden. Lekker fris, snel klaar, voedzaam én lekker! In het najaar verandert dit direct, omdat ik meer behoefte heb aan een warme/stevige maaltijd.

Na wat weekjes experimenteren ben ik er nu achter wat mijn favoriete ontbijtjes zijn en deze eet ik dan ook graag iedere week. Heb jij nog inspiratie nodig voor een voedzame maaltijd in de ochtend? Ik deel vandaag mijn favoriete herfst ontbijtjes met je!

Net als vroeger

Als kind was ik al dól op de wentelteefjes die mijn vader in het weekend vaak maakte en toen ik ze laatst zelf ging maken was ik meteen weer verkocht. Heel simpel, want je hebt enkel een spelt of volkorenboterham, ei en wat amandelmelk nodig.

Het ei kluts je met een scheut melk in een bak (snufje zout toevoegen) en de boterham dompel je onder in het eimengsel. Deze gooi je daarna in de koekenpan en bak je aan beide kanten goudbruin. Erg lekker met kaneel, honing, notenpasta of banaan!

herfst ontbijtjes

In het weekend

Niet zo heel erg fitgirl verantwoord, maar op zondag word ik erg gelukkig van de danerolles croissantjes die je zelf moet ‘maken’. In de zomer beleg ik ze meestal met verse aardbeien en een beetje nutella.

Voor de herfst heb ik echter een nieuwe smaakcombi bedacht: met appel, rozijnen en kaneel. En dan mee in de oven want zo krijg je een soort appeltaartje. Yum!

Voor de koude dagen

Niet heel verrassend, maar havermoutontbijtjes zijn in het najaar gewoon heel erg fijn. Ik maak mijne het liefst met amandelmelk en als topping graag wat honing, walnoten en amandelen.

Mocht je meer uit je oatmeal ontbijtje willen halen, ik schreef een tijd geleden een artikel met De lekkerste havermout variaties.

herfst ontbijtjes

Waar je mij voor wakker mag maken

Deze liefde komt wederom voort uit mijn jeugd gok ik; pannenkoeken. Hier kun je mij écht voor wakker maken! En dan het liefst wel de verantwoorde variant die je zelf maakt, want als vriendlief aankomt met zijn witte pannenkoek shaker word ik iets minder blij.

Heerlijk met vers fruit, gebakken appel, notenpasta of nutella (in het weekend uiteraard…).

Probeer ook eens een dag plantaardig te eten! Fitgirl Sofie helpt je hierbij met haar voedingsschema’s.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!
[activecampaign form=7]

Reageren

Your email address will not be published.