7 X Herkenbare irritaties voor hardlopers

Een van mijn hobby’s is hardlopen. Ik probeer er minimaal 1 keer per week tijd voor te maken. Heerlijk even met mijn oortjes in en een lekker muziekje erbij in mijn eigen wereldje rondrennen. Het helpt bij mij enorm als ik stress heb, of als ik niet zo’n goed humeur heb. Het hoeft niet lang te zijn, een kort rondje van 5 kilometer is al genoeg om mezelf even lekker op te laden. Ook lange runs vind ik heerlijk, vooral als ik door het bos kan rennen waar ik niet steeds het geluid van langsrazende auto’s hoor. Als het dan ook nog zonnig is kan mijn dag helemaal niet meer stuk.

Maar natuurlijk zijn er ook wel eens kleine ergernissen tijdens het hardlopen. Wil je weten welke dat zijn? Lees dan verder!

Stoplichten of oversteken

Heb je net een lekker tempo te pakken, moet je stoppen voor een stoplicht. Heel irritant! In Barcelona viel het me op dat er zo veel stoplichten waren. Ik stond iedere paar minuten wel weer stil. In het dorp waar ik woon zijn geen stoplichten, maar wel rotondes en andere oversteekpunten. Ik loop elke keer weer te balen als ik moet stoppen, zeker als het dan ook nog druk is en ik lang moet wachten. Daar gaat mijn gemiddelde snelheid!

herkenbare-irritaties-1

Blessures/pijn/niet lekker lopen

Soms voel ik het al meteen, dit wordt hem niet. Soms gaat het gewoon niet zo lekker. Ik heb ooit 2 lopers knieën gehad, die ik af en toe weer voel. Soms ben ik gewoon te moe, maar wil ik er niet aan toegeven. Ik stel mezelf dan een doel (bijvoorbeeld 4 km) en dan stop ik daarna ook. Als ik te snel na het eten ga, of ik heb aardappels gegeten of iets anders waar ik buikpijn van krijg, dan moet ik ook wel eens vroegtijdig stoppen. Meestal gaat het de dag erna dan weer prima.

Groepjes mensen

Rondom het dorp waar ik woon loopt een fietspad. Zo kun je veilig lopen, want het is gescheiden van de rijweg, er is veel straatverlichting en er lopen, fietsen, skeeleren en rennen veel mensen. Maar soms kom je zo’n groepje tegen en niemand gaat aan de kant, waardoor je dan zelf door de berm moet.

Mensen die de weg vragen

Dit vind ik eigenlijk wel erg van mezelf, haha. Maar ik kan er dus niet tegen als mensen me onderweg de weg vragen. Moet ik stoppen, mijn runkeeper op pauze zetten, oortjes uit doen en meestal vertellen dat ik de weg ook niet weet. In het bos bij ons in de buurt zijn een aantal waterplassen, die blijkbaar namen hebben. Laatst vroeg een bejaard stel me de weg naar een bepaalde plas. Ik wist niet eens dat die plassen namen hadden dus kon ze niet helpen. De mevrouw was serieus gepikeerd! “Nou als je het niet weet kun je beter niks zeggen!” snauwde ze.

herkenbare irritaties

Batterij leeg

Na een aantal kilometer is opeens de batterij van je telefoon, iPod of hardloophorloge. Moet je dus verder lopen zonder muziek (horror!) en –misschien wel het allerergste- zonder dat je die lange snelle run niet hebt kunnen tracken en delen.

Toeteren/commentaar

Mannen in auto’s die toeteren op hardlopende vrouwen. Waarom?? Ik schrik me altijd te pletter (vooral die harde toeters van vrachtwagens, please stop daarmee!). Ik vraag me wel eens af hoe stom het eruit zou zien als het andersom was: een auto vol vrouwen die zouden gaan toeteren en uit de raampjes gingen hangen en schreeuwen naar hardlopende mannen.

Of mensen die ongevraagd commentaar leveren. Vooral (oudere) mensen op, die me inhalen op hun elektrische fiets terwijl ze “hup hup hup” zeggen, of “kan dat niet sneller?” of “zitten ze achter je aan?” of “heb je haast?”. Niet grappig.

Verkeerde kleding

Na al die jaren hardlopen overkomt het me nog regelmatig dat ik me te warm kleed. Hoe komt het toch dat ik steeds weer vergeet dat ik binnen 5 minuten al warm ben en spijt heb dat ik toch weer lange mouwen heb aangetrokken?

Ook vervelend zijn de shirtjes van dat te gladde stof, waardoor ze maar blijven opkruipen en je ze in je broek moet proppen om niet elke 5 minuten met een blote buik rond te rennen. Ik draag altijd een Spibelt, een band met daarin mijn telefoon, om mijn middel, en ook die kruipt omhoog als mijn shirtje glad is.

Geen wereldproblemen dus, maar een paar kleine irritaties die ik tijdens het hardlopen tegenkom. Verder vind ik het ook wel eens onhandig dat ik na het hardlopen niet direct weer toonbaar ben. Ik zweet nogal, waardoor mijn haar er niet meer uitziet (hallo pluis) en mijn hoofd wordt knalrood en blijft dit ook minimaal een half uur. Ik kan dus niet even snel omkleden en wegwezen na het hardlopen, ik heb wel een uurtje nodig om er weer een beetje normaal uit te zien.

Herkenbaar? Wat zijn jouw hardloopirritaties?

Bron foto’s: Tumblr

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Dat van dat weg vragen is zo irritant inderdaad! Vorige week had ik zo een groepje fietsers die mij de weg vroegen naar een ander dorp. Niet echt top als je juist het juiste tempo had gevonden!

  • willeke schreef:

    Wandelaars met loslopende honden. En als dan vervolgens die hond grommend achter je aan rent en het baasje meerdere keren moet roepen voordat de hond luistert en deze dus echt NET niet in je achterwerk hangt. Echt gebeurd en sindsdien loopt het niet meer lekkerin het bos langs loslopende honden.

Reageren

Your email address will not be published.