Werken aan heupvet verliezen

De een bezoekt de sportschool om aan zijn of haar conditie te werken, de ander wil graag sterkere armspieren.. Niet iedereen heeft dezelfde reden om naar de sportschool te gaan. Is de reden om wat heupvet te verliezen? Dan ben je hier aan het goede adres! We weten dat plaatselijk vet verliezen een sprookje is, zo werkt het in real life helaas niet. Naast sporten is hetgeen wat je eet ook erg belangrijk, we kennen allemaal het gezegde “abs are made in the kitchen” wel. Om weer terug te gaan naar het heupvet verliezen: heb jij dit als een van je doelen, voeg deze oefeningen dan aan je routine toe!

1. Twist crunches

De welbekende crunch, maar nu met een twist! Ga op je rug liggen met je handen achter je hoofd en je knieën gebogen. Breng nu je linkerelleboog naar je rechterknie en ga weer naar de beginpositie. Breng nu je rechterelleboog naar je linkerknie. Herhaal dit in 3 sets van 20.

2. Lunges met twist

Werken aan je balans, spieren, benen en die muffintop? Dan zijn lunges mét twist jouw vriend! Voer de twist sloom uit zodat je de beweging goed voelt. Hoe je de twist lunge uitvoert? Zet je voeten op heupbreedte naast elkaar en maak vervolgens een grote stap naar voren met je linkervoet, zodat je knie een hoek van 90 graden maakt. Hou het gewicht op de voorste hiel en houd je rug recht. Houd deze beweging aan en draai nu het bovenlichaam naar links. Ga weer terug naar de beginhouding en herhaal de oefening met het andere been. Beginner met deze oefening? Doe dan 10 lunges per been, maar dit kun naar eigen inzicht uitbreiden.

3. Side Planking

Planking kan pretty tough zijn, deze oefening focust zich goed op de core! Neem de houding van onderstaande afbeelding aan. Om de oefening nog extra pittig te maken, buig dan je bovenste knie en breng je elleboog naar diezelfde knie. Doe deze oefening 20 keer per kant.

heupvet-verliezen

4. Jumping Jacks

Jumping jacks zijn niet alleen effectief voor heupvet verliezen, ze werken goed voor je hele lichaam. Spring omhoog, land met je benen op schouderbreedte en breng tegelijk je armen de lucht in. Spring daarna weer, sluit tegelijk je benen en breng je armen weer naar beneden. Doe 3 sets van 20.

5. Cardio

Cardio mogen we zeker niet vergeten tijdens het proces van heupvet verliezen. Probeer zo’n 4 keer per week 40 minuten aan cardio te doen. Kies een cardio workout uit die voor jou goed werkt, dan is het makkelijker om vol te houden. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld touwspringen, een effectieve workout en stiekem ook wel een hele leuke!

Vind jij het leuk om mee te doen met een workout video? Dan hebben wij hier een leuke voor je. Cassey van Blogilates deelt op haar YouTube kanaal heel veel verschillende sportvideo’s en deze wilden we jullie niet onthouden!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Huh? Plaatselijk vet verliezen is onmogelijk, maar toch geven jullie oefeningen? Het is ‘gewoon’ een kwestie van afvallen, dus minder eten binnenkrijgen dan verbruiken. Cardio kun je hierbij gebruiken, maar is zeker niet noodzakelijk. Jammer dat jullie hier de plank net misslaan.

    • Hay Leonie,

      Je hebt gelijk wat betreft het afvallen. Wil je vet verliezen, dan zul je jouw algehele vetpercentage moeten verlagen en dus minder moeten eten. Dat geldt ook voor heupvet. Wat je met behulp van deze oefeningen wél kunt doen, is zorgen voor strakkere contouren rondom de heupen. Het eindresultaat zal dus afhankelijk zijn van de combinatie tussen voeding en training. De oefeningen die in dit artikel benoemd worden zijn laagdrempelig en voor iedereen uitvoerbaar. Hoewel ik het met je eens ben dat cardio hierbij niet noodzakelijk is, geven veel mensen er wel de voorkeur aan. Er wordt in het artikel ook niet beweerd dat het onmisbaar is, maar het is wel een manier om extra calorieën te verbranden. Bedankt voor je bijdrage, ik hoop dat het met deze aanvulling nu voor iedereen begrijpelijk is.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
10 redenen waarom jij nog geen Bikini Body hebt

Zoals ik in mijn vorige artikel al schreef heb je veel discipline en wilskracht nodig om je doelen te behalen....

Sluiten