Video: Home HIIT Workout met Marlou

Ik ben groot fan van home workouts, oftewel: thuis trainen. Ik stel graag mijn eigen workout samen die ik dan in de meeste gevallen samen met een vriendin ga doen. Gezellig, goedkoop én efficiënt! Helemaal met dit weer buiten vind ik het veel aantrekkelijker om lekker thuis te gaan sporten. Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze video op name maar het leek me heel leuk om deze week een keer met jullie te delen. Ik maakte deze HIIT workout voor thuis ter aanvulling van de March Madness Challenge van Followfitgirls.

Super leuke challenge maar het is geen complete workout. Het is ter aanvulling van je reguliere training en een goede stok achter de deur om wat discipline op te bouwen én aan je lichaam te werken. Begrijp me niet verkeerd: de challenge bevat hele goede oefeningen voor verschillende spiergroepen maar als je echt resultaat wilt raad ik aan om er nog een aantal andere oefeningen aan toe te voegen. Dit hoeft natuurlijk niet elke dag maar het is wel goed om minimaal twee keer per week een complete workout te doen. Om jullie een beetje op weg te helpen maak ik video’s waarin ik laat zien hoe mijn trainingen eruit zien.

Zo maakte ik eerder deze video met buikspieroefeningen. Vandaag is het tijd voor een wat intensievere training: een HIT workout, oftewel: High Intensity Training. Ik zeg er nog maar even voor de goede orde bij dat ik geen professionele fitness instructrice ben maar ik zou het natuurlijk super leuk vinden als jullie enthousiast mee doen met mijn workout!

Deze full body workout duurt 20 minuten en ik heb een mix gemaakt van cardio oefeningen en oefeningen voor specifieke spiergroepen als je benen, billen en buik.

Wat heb je nodig voor deze HIIT workout?

 • een fitness matje
 • een fles water
 • en natuurlijk de motivatie en energie voor een heerlijke workout!

Tip: neem tussendoor tijd om net als ik genoeg water te drinken en vergeet niet om aan het einde ook nog wat stretchoefeningen te doen. Je kunt hiervoor dezelfde stretchoefeningen doen als waar ik de workout mee begin. Voor meer inspiratie voor stretchoefeningen klik hier.

Video: HIIT workout voor thuis

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de workout vonden! Laat het weten door hieronder een reactie achter te laten en hier mag je natuurlijk ook suggesties geven voor de volgende workout video!

Meer persoonlijke posts van mij zien? Klik hier en abonneer je ook op mijn Youtube kanaal om geen enkele video meer te missen.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Danielle schreef:

  Hè Marlou,

  Super leuke video en ik ga de oefeningen ook zeker 2x per week toevoegen naast mijn march challenge, maar zou je misschien nog de oefeningen kunnen omschrijven en de aantal keer dat je deze oefeningen herhaalt. (Net zoals de march challenge ) dan kan ik deze aflezen en dan uitvoeren. Ik vind het namelijk makkelijker dan de oefeningen volgen en uitvoeren via het filmpje.

  Keep going, ik vind jullie fantastisch !

  Danielle

 • Hi! Heel leuk dit soort filmpjes. Misschien nog toffer om er bij te praten en tips te geven, zodat het makkelijker is om mee te doen! Keep up the good work! :) xx

 • Hoeveel calorieën verband je tijdens zo´n HIT workout?

  • Hoi Diede,

   Dat is per persoon verschillend maar ik schat in zo’n 200 – 300 calorieën. Ik zal hem binnenkort nog eens doen met mijn hartslagmeter om, dan kan ik het precies zeggen :)

   Groetjes marlou

Reageren

Your email address will not be published.

Read previous post:
vegetarische pastagerechten
Mijn favoriete vegetarische pastagerechten voor in een kom

Ik vind het zo gezellig om mijn eten te serveren in een kom. Vooral pasta gaat erg goed op deze...

Close