Hoe kies je een sporthorloge?

Marlou en m’n zus hebben er een en ook Rosa heb ik er mee gespot: een sporthorloge. En wie heeft er (nog) geen? Ikke. Jij ook niet en staat zo’n mooie gadget ook op jouw fitgirl wishlist of Sinterkerst verlanglijstje? In deze blog deel ik je mijn tips zodat jij (en ik) de beste sporthorloge vindt die bij je past.

Where to start?

Een sporthorloge staat al heel lang op m’n fitgirl wishlist, maar door het enorme aanbod vind ik het best moeilijk om er eentje te kiezen. Want hoe weet je nou welke horloge het beste bij je past? Mijn zoektocht ben ik gestart met het maken van een wensenlijst. Dit is dan ook gelijk mijn eerste tip: schrijf alle functies die jij belangrijk aan een horloge vindt op zodat je horloge je daadwerkelijk ondersteunt om je trainingsdoel te bereiken. Om je op weg te helpen met je lijstje heb ik onderstaande tips voor je verzameld. Super handig om te weten voordat je op de button Bestenu klikt, of niet soms?!

Ik verheug me nu al op het moment dat ik straks écht een sporthorloge om mijn pols heb!

Zo kies je de sporthorloge die het beste bij je past

 1. Wat wil je meten?
  Meten is weten en om je trainingsdoel te bereiken is het wel handig dat je de juiste gegevens kunt meten. Je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je kunt het meten. Dus vraag je af wat jij wilt meten: de afstand, route en snelheid die je rent, hoeveel calorieën je verbrandt, je hartslag en zo zijn er nog veel meer dingen die je kunt meten. Als je aan verschillende sporten doet, zoek dan een sporthorloge die veel verschillende sporten en gegevens kan meten.
 2. Waterdicht en schokbestendig
  Als je je sporthorloge de hele dag wilt dragen, is het best handig als ‘ie ook waterdicht en schokbestendig is. Dus check deze functies bij het horloge dat je op het oog hebt.
 3. Extraatjes
  Er zijn ook sporthorloges met extra features die je training nog net iets leuker maken. Wat dacht je van je rondetijden bijhouden, intervalprogramma’s, inkomende oproepen van je smartphone op je pols ontvangen en een pittig muziekje tijdens je workout. Klinkt super nice toch?! Een sporthorloge met extra features staat zeker weten van YES op mijn wensenlijst nu ik lekker fanatiek thuis de workouts van Marlou haar online workout programma Hello New You volg!
 4. Wat vind je mooi?
  Het oog wil ook wat en kies dus vooral wat jij mooi vindt, bij je past en je leuk staat. Wat de een helemaal fantastisch vindt, vindt de ander weer compleet 3x niks. Smaken verschillen en dat is maar goed ook.
 5. Je budget
  Bedenk van te voren hoeveel geld je er voor over hebt en hoeveel je te besteden hebt. Is jouw favoriete sporthorloge net boven je budget, spaar dan nog even verder (of kijk je ouders, je vriend/vriendin, opa of oma lief aan). De prijs van het horloge dat ik op het oog heb is net iets meer dan mijn bankrekening toelaat, dus is spaar ‘gezellig’ nog even verder.

Kom je er met bovenstaande tips nog steeds niet uit? Op Follwofitgirls.com staan verschillende reviews, bijvoorbeeld deze blogs van Ana en Rosa, en op het internet zijn nog veel meer reviews te vinden. Of laat je adviseren door een medewerker in een winkel en ook op verschillende websites staan handige tools die je helpen bij het maken van een keuze.

beste-sporthorloge review

Wil/heb jij een sporthorloge?

Staat een sporthorloge ook op jouw fitgirls wishlist en heb je er al eentje op het oog? Of heb jij al zo’n mooi ‘klokje’? Dan ben ik wel heel benieuwd welke je hebt en waarom je juist die gekozen hebt.

Liefs Lianne

Kun je wel een nieuwe sportoutfit gebruiken? Dit zijn onze tips waar je op kunt letten, enjoy!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.