Hoelahoep Workout met Fitgirl Rosa

Na mijn vorige old skool workout “Touwtjes springen” heb ik nu weer een andere leuke old skool workout, namelijk de Hoelahoep! Een tijdje geleden was ik bij Primark en zag een hoelahoep voor maar 6 euro. Ik heb vroeger op het schoolplein en in de tuin veel gehoelahoept dus ik dacht leuk dit wil ik wel weer eens proberen. Maar wist je dat je met hoelahoepen ook nog een eens super veel calorieën verbrandt? Ongeveer 100 kcal per 10 minuten. Je traint heel gericht je heupen, billen, buik en taille en dat is precies wat wij dames willen toch? En wist je dat er nog veel meer leuke voordelen zijn van hoelahoepen? Ik ga dit in deze blogpost met jullie delen.

10 voordelen van een Hoelahoep workout

 1. Je wordt er super vrolijk van, wat weer voor ontspanning zorgt en je stress wegneemt.
 2. Je kan het bijna overal doen, in de huiskamer, voor de tv, in de tuin, in het park of op het strand.
 3. Je rompstabiliteit verbetert.
 4. Versterking van je buik, rug, been en bilspieren.
 5. Je conditie verbetert.
 6. Je rug en heupen worden soepeler.
 7. Het is goed voor je doorbloeding.
 8. Je tailleomvang neemt af.
 9. Je kinderen kunnen ook meedoen.
 10. Het bevordert je spijsvertering.

 

Welke hoepel heb ik nodig?

Er zijn super veel verschillende hoepels. Een hoelahoep uit de speelgoed winkel is vaak erg licht. Hoe zwaarder je hoepel is hoe zwaarder je work-out. Een hoepel moet qua hoogte tussen de taille en de borst komen. De omvang is afhankelijk van je tailleomvang . Dus hoe groter je omvang is hoe groter de diameter van de hoepel moet zijn.

Hoe ga je te werk?

Plaats je voeten iets uit elkaar en houd de hoelahoep tegen je onderrug aan. Beweeg nu je buik van voor naar achter en van links naar rechts. Je hoelahoept met je buik en je rug niet met je heupen. Je moet je lichaam snel bewegen anders valt de hoelahoep naar beneden.

Hoe lang?

Ook bij deze work-out moet je lichaam wennen dus is het verstandig om rustig op te bouwen. Je kan bijvoorbeeld beginnen met 3 a 5 minuten per dag. Soms kun je van verzwaarde hoepels blauwe plekken krijgen. Wacht dan even een paar dagen en begin daarna weer. In de tweede week doe je 5 a 10 minuten. Wil je echt afvallen door hoepelen dan moet je wel 3 keer per week 30 minuten hoepelen.

Gaan jullie ook hoelahoepen? Ik ben benieuwd. Have fun! Liefs Rosa

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Hallo Rosa,
  Zelf heb ik via mijn moeder ook het hoepelen ontdekt, echt super leuk! Zelf probeer ik om de dag een hoelahoep workout te doen van 10 minuten, waarbij ik om de 5 minuten wissel van richting ;). Misschien kan je een keer de techniek laten zien in een video?
  Groetjes, Robin

  • Hi Robin, Super leuk dat je ook aan hoepelen doet. Ik zal eens kijken of ik een filmpje kan maken. Liefs, Rosa

Reageren

Your email address will not be published.