Hoeveel calorieën verbrandde ik tijdens Wintersport?

Wat heb ik weer genoten! Een heerlijk weekje wintersport met vriendlief en Sanne & Ferry, onze ex-buurtjes en inmiddels goede vrienden. Dit jaar gingen we naar Sölden, Oostenrijk. De mannen gingen boarden en wij gingen lekker skiën. Drie jaar geleden heb ik tijdens het boarden mijn pols gebroken dus daar ben ik wel even van genezen. Ik vind skiën ook super leuk en dat kan ik ook wat beter ;-)

Tijdens onze wintersport vakantie heb ik mijn fitbit gedragen. Zo kon ik dit keer goed bijhouden hoeveel calorieën ik verbrandde tijdens deze week. Dit jaar hebben we ook genoten van de après ski, waar dit gebied om bekend staat. Niet elke avond maar toch zeker wel 4 van de 7 avonden zijn we de kroeg in gegaan voor gezellige dansjes en drankjes.

wintersport

Een ‘fitgirl’ die aan après ski doet?!

Een bekende van de vriendin die mee was vroeg zich af of ik wel alcohol dronk als ‘fitgirl’. Eerlijk gezegd vind ik dit soort vragen best vervelend. Omdat ik deze website run zijn er natuurlijk vooroordelen.. Mensen denken dat ik alleen maar gezond eet en verantwoord leef. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tijdens zo’n vakantie helemaal niet bezig ben met verantwoorde keuzes. Ik geniet met volle teugen en drink gerust alcohol en eet zonder schuldgevoel een apfelstrudel tussendoor. Maar eigenlijk doe ik dat ook als ik niet op vakantie ben. Ik heb wel portiecontrole dus overeet me niet vaak en drink normaal eigenlijk alleen water en thee (behalve in het weekend, dan zeker ook wijntjes). Maar ook ik eet gewoon koekjes en chocola. Weg met die vooroordelen dus. Ik houd van sporten maar tel normaal nooit calorieën en geniet van het leven.

wintersport

Cheers! Eerste dagje op de piste. Laat die zon maar schijnen :)

Zondag 12 februari

Onze eerste dagje op de piste! Wel weer even wennen na twee jaar (vorig jaar zijn we niet geweest) maar na een paar afdalingen had ik de slag weer goed te pakken. ‘S avonds zijn we de kroeg in geweest voor de après-ski.

Aantal calorieën verbrand: 2.870

Aantal kilometer geskied: 23 km

wintersport

wintersport

Lol in de gondel met Sanne

Maandag 13 februari

Ook vandaag weer strak blauwe lucht en mooie witte pistes. Van 8 tot 15 uur op de piste gestaan en ’s avonds in het appartement gerelaxt.

Aantal calorieën verbrand: 2.404

Aantal kilometer geskied: 25 km

Dinsdag 14 februari

Gister op tijd naar bed gegaan dus alweer vroeg op de piste (rond 8 uur). Rond 15 uur naar huis om te douchen en toen door naar de après-ski bar.

Aantal calorieën verbrand: 3.150 

Aantal kilometer geskied: 37 km

Woensdag 15 februari

Gister iets te gezellig gehad en iets te veel wijntjes.. We zijn allemaal brak en gaan pas rond half 10 skieën. Ik heb onwijs last van een kater en mijn nieuwe ski schoenen die drukpijn veroorzaken op mijn schenen. Ik besluit eerder te stoppen en lekker op het balkon een boekje te gaan lezen in de zon. ‘S avonds zijn we moe en gaan we nog wel even gezellig uit eten. Daarna lekker naar bed om morgen weer fris en fruitig te zijn.

Aantal calorieën verbrand: 1.798

Aantal kilometer geskied: 12 km

Donderdag 16 februari

We zijn er weer hoor! Mijn eigen ski-schoenen ingeruild voor gehuurde schoenen die geen pijn doen. Half 9 staan we op de piste, tot een uur of 16. ‘S avonds gezellig een potje klaverjassen in ons appartement.

Aantal calorieën verbrand: 2.437

Aantal kilometer geskied: 41 km

Vrijdag 17 februari

Alweer ons laatste dagje skiën! De hele week was het zonnig, maar vandaag niet. Het sneeuwt en het is een stuk kouder. Aan het einde van de middag wordt het zicht ook minder. We stoppen daarom rond 14 uur om lekker te lunchen en daarna door te gaan naar het feestje op de piste. Dit duurde tot 16:30 uur waarna we ons hebben opgefrist voor een afsluitend feestje in onze favoriete après-ski bar.

Aantal calorieën verbrand: 2.667 

Aantal kilometer geskied: 36 km

Conclusie

Tijdens zo’n weekje wintersport verbrand je aardig wat calorietjes! Normaal gesproken (zonder sporten) verbrand ik zo’n 1.700 calorieën per dag. Met sporten verbrand ik meestal zo’n 300 calorieën dus dan kom ik rond de 2.000 per dag.

wintersport

Cheers! Party op de piste tijdens ons laatste dagje

wintersport

Wat een prachtig ski gebied! Mijn jas is van Protest en shop je nu bij wehkamp met 30 % korting! 

wintersport

Ook heerlijk eten tussen de middag. 

wintersport

The boys! Ziet er toch wel stoer uit zo heh.. ;-)

Lees ook: Fotodagboek: Rondreis Bali

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.