Mijn ideale me-time dag!

Vorige maand was ik jarig en zoals elk jaar neem ik een dagje vakantie op mijn verjaardag. Niet dat ik dan ooit iets speciaals doe ofzo… maar het is zo’n gewoonte. Dit jaar is deze dag weer voorbij gegaan net als andere dagen. Want ja, hoe je het ook went of keert, het is nu eenmaal een gewone dag. Zo kwam ik op het idee om eens een dag vakantie te nemen voor mezelf… jawel een hele dag me-time. Ik ging erover nadenken hoe deze dag eruit zou zien en ik moet zeggen dat ik direct gelukkig werd van dit idee. En dan was ik de dag alleen nog maar aan het plannen. Echt een aanrader!

Zo ziet mijn ideale me-time dag eruit

 1. Stilte en rust!
  Ik zou een dag nemen waarop ik echt helemaal alleen ben thuis. Zodat niemand anders ineens een stokje zou kunnen steken voor mijn plannen. Mobiel uit, social media af (toch proberen ;-)) -> volledige stilte!
  me time
 2. Joggen
  Ik zou mijn dag starten hoe ik deze altijd start: met een loopje. Dit brengt mij op de een of andere rare manier steeds tot rust. Terwijl ik loop overloop ik mijn dag, wat ik ga aantrekken en de dingen die ik zeker niet mag vergeten. Het is voor mij een soort van ‘ik geef alles een plaats’ moment.
 3. Gettin’ ready
  Na een lekkere morning run is er niets fijners om onder de douche te springen met een homemade scrub. Hoe ik deze maak deel ik met jullie in één van de volgende blogs. Nadien insmeren met een body lotion, wat dagcrème, mascara, leuke outfit aan en klaar voor het vervolg van de dag! J
 4. Uitgebreid ontbijten
  Zoals jullie weten, zie vorige blogpost de drie favoriete ontbijtjes van Sofie, is het ontbijt mijn ultiem geniet moment van de dag. Dan zeker als ik niet moet ‘rushen’. Doe mij hierbij een leuk magazine en mijn dag kan niet beter starten.
  me time
 5. Voormiddag naar de stad
  Na een stevig ontbijt ben ik helemaal klaar om te gaan shoppen. Ik ga het liefst naar Antwerpen of Mechelen, veel leuke kledingwinkels en lekkere veganbars. Ik shop vooral kleding, eten, cosmetica en literatuur. Ik hou heel veel van de natuur maar de stad zou ik zeker ook niet kunnen missen. Ik hou van de drukte als ik er zelf niet in mee moet gaan. Gewoon wat mensen kijken en nieuwigheden ontdekken.
  me time
 6. Lunchen
  In Antwerpen en Mechelen zijn enkele heerlijke vegan friendly eethuisjes. Zo heb je in Antwerpen: ‘Lombardia’, ‘Eten vol Leven’, ‘Divers’,… in Mechelen is het steeds genieten bij ‘Funky Jungle’. Dat doet er mij aan denken dat ik binnenkort dringend nog eens een hotspot artikel moet schrijven.me time
 7.  Namiddag naar de schoonheidsspecialiste
  Waar ik altijd volledig zen van kan worden, is van een gezichtsbehandeling, massage, manicure en pedicure. Voor grote wellness complexen ben ik niet echt te vinden. Vind ik toch wat te druk.
 8. Heerlijk veel tijd nemen om te koken
  Eén van mijn grootste liefdes is koken. Dit zou dan zeker niet mogen ontbreken op mijn me-time dag. Koken is gewoon fijn en zeker als je er alle tijd van de wereld voor hebt. Nadien samen met mijn vriend Jeroen knus op de bank, film of serie kijken en mijn dag kan niet meer stuk.

 

me time

me time  me time  me time  

Nu nog even een datum prikken voor deze dag en dan is het even volledig ontspannen. Ga je ook een dagje me-time plannen? Ja? Laat me dan zeker in een reactie weten wat je van plan bent en hoe het was.

Tot snel!

Liefs,

Sofie

PS. Benieuwd naar de ideale me-time dag van Marlou? Klik hier.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.