5 X Ideeën voor het kerstdessert

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan bijna niet meer wachten tot het zover is. Eindelijk even twee dagen écht vrij, genieten van elkaar, veel gezelligheid en lekker eten. Wij zijn ietwat lui dit jaar want we schuiven voor het kerstdiner aan in een pas geopend restaurant in de stad en krijgen daar ongetwijfeld de lekkerste creaties voorgeschoteld.

Voor het geval dat je thuis kerst viert en jij het nagerecht op je rekening neemt, heb ik een aantal ideeën voor het kerstdessert op een rijtje gezet. Uiteraard een beetje verantwoord want we blijven Followfitgirls, maar omdat genieten zeker voorop staat met de feestdagen vinden we dat je dit best met een korreltje zout (of suiker) mag nemen. Geen kerstman die je hiervoor op de vingers zal tikken.

5 Ideeën voor het kerstdessert

1. Panna cotta

Kies je voor een zuivelvrij dessert zonder geraffineerde suikers? Deze panna cotta voldoet aan je eisen, ziet er feestelijk uit én smaakt heerlijk!

2. Chocolade brownies met ijs

Wie is er nou niet gek op chocolade brownies? Met dit recept maak je een verantwoorde variant. Wel even leuk versieren met framboosjes, kerstklokjes, sneeuw etcetera natuurlijk he! En een bolletje ijs mag ook niet ontbreken.

3. Tiramisu

Mocht je nou zeggen: ik gooi alle regels even overboord en ga gewoon hard deze kerst, vind ik tiramisu toch het ultieme dessert. Dit recept is zonder ei, maar met een speculaas touch.

4. Oreo taart

Maak je het dessert voor een grote groep mensen? Dan is een taart net zo makkelijk én leuk om te serveren! Hier vind je het recept voor een verantwoorde oreo taart. Gooi je er nog wel even wat sterretjes en sneeuwpoppen op voor het kerstidee?

5. Red velvet cake

Meer inspiratie nodig voor een taart (of zin in cupcakes)? Zelfs van de populaire Red Velvet Cake bestaat een gezondere variant. Het recept vind je hier. Vanwege de rode kleur is de taart meteen kerstproof!

Heb jij nog goede ideeën voor het kerstdessert? Laat het ons weten!

Bekijk ook: Eet- en sportdagboek van fitgirl Ana

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.