Dit is het resultaat van twee weken intermittent fasting

Heb je wel eens van intermittent fasting gehoord? Ik probeerde het twee weken uit. Op dit moment ben ik nog hard bezig om een paar kilo’s kwijt te raken. Logisch natuurlijk, want de zomer komt er alweer bijna aan (ok, nu ben ik wel heel positief) en de bikini weer uit de kast getrokken kan worden! Eerder deelde ik jullie al een eetdagboek waarin ik vertelde dat ik ongeveer 2000 kcal eet op een dag dat ik fanatiek sport. Op een rustdag eet ik rond de 1600 kcal. De laatste paar weken heb ik weer iets nieuws uitgeprobeerd: intermittent fasting ofwel periodiek vasten.

Intermittent fasting

Intermittent fasting is een dieet waarbij de focus niet ligt op wat je eet, maar wanneer je moet eten. Natuurlijk is het belangrijk dat je gezond eet om een goed resultaat te behalen maar hierbij gaat het vooral om de tijden dat je je maaltijd eet. Bij deze methode verdeel je je maaltijden over acht uur en krijgt je lichaam dus 16 uur ‘rust’. Een onmogelijke opgave? Ik zocht het voor je uit! Er zijn namelijk veel mensen die beweren dat niet gezond zou zijn.  Maar waarom eigenlijk niet? Je krijgt toch voldoende voedingsstoffen binnen? Het enige verschil met een ‘normaal’ eetpatroon is dat je je lichaam een aantal uren harder laat werken en de rest van de dag rust gunt. Heb je last van eetbuien? Dan is dit géén dieet voor jou.

 

intermittent fasting

 

Slecht humeur

Ja, dat je de eerste dagen een slecht humeur krijgt van periodiek vasten is absoluut waar! Mijn werkdagen beginnen vaak al vroeg en aangezien ik mijn eerste maaltijd pas om 12 uur at had ik vooral de eerste dagen ’s ochtends erg veel honger. Ik verdeelde mijn calorieën over vier maaltijden en at ik ongeveer 400 calorieën per maaltijd. De eerste rond 12 uur, de tweede rond 15 uur, de derde rond 18 uur en de laatste rond 20 uur. In totaal dus 1600 calorieën per dag.

Resultaat

Na twee weken periodiek vasten ben ik weer een kilo kwijt en is mij vetpercentage 2% gedaald! Ik was erg blij met dit resultaat maar vond de honger elke ochtend toch wel erg vervelend. Bij anderen gaat dit honger gevoel vaak na een paar dagen weg maar mijn lichaam had erg veel moeite met het wennen aan dit nieuwe eet schema. Vasten wordt namelijk beïnvloed door twee soorten hormonen in je lichaam: Ghreline en insuline. Hierbij is het eerste hormoon het hormoon dat het honger gevoel in je lichaam reguleert.

Heb jij al eens periodiek gevast? Of ben je enthousiast geworden door mijn verhaal en ga je het zelf ook proberen? Ik ben benieuwd naar je reactie! Ik raad je wel aan dit altijd in overleg te doen met een voedingscoach of diëtist. Hij of zij kan, samen met jou, kijken wat werkt voor jouw lichaam en waarom.

Laura probeerde onlangs PSMF uit!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Bodytec, wat is het en wat doet het?
Bodytec, super training in maar 20 minuten!

Miha Bodytec (de officiële benaming) bestaat al meerdere jaren en is ontwikkeld in Duitsland. De laatste tijd merk je dat...

Sluiten