10 X Invriestips waarvan je het niet wist

Ik ben een enorme prepfan en mijn vriezer puilt uit met allerlei bakjes en zakjes. En niet alleen met kliekjes en diepvriesgroente en -fruit. Nope! Er zit van alles en nog wat in. Zelfs eten waarvan ik eerst niet wist dat ze de vrieskou konden weerstaan. Wist jij bijvoorbeeld dat een avocado je vriezer overleeft? Zo zijn er nog tig invriestips waar elke prepfan blij van wordt.

Invriestips

Waarvan je waarschijnlijk niet wist dat het kon…

1. Hummus

Om uitdrogen te voorkomen druppel je er een beetje (olijf)olie overheen. Na het ontdooien wel even goed doorroeren.

2. Kaas

Losse plakjes kaas voor op brood overleven de vrieskou niet. Harde en oude kaas om mee te koken kan prima.

3. Noten

In de vriezer voorkom je de muffige smaak die ze krijgen als ze te lang in je keukenkastje bivakkeren.

invriestips - noten

4. Avocado

Pel de groene lekkernij, plet hem, paar drupjes citroensap erbij en hup de vriezer in.

5. Smoothies

Maak een flinke hoeveelheid van je favoriete smoothie en verdeel het sap over verschillende flesjes. Wil je je dag smooth beginnen? Haal de avond te voren het flesje alvast uit de vriezer.

6. Chocola(lalalala)

Chocola weggooien? Not done! Voordat je deze healthy pleasure in de vriezer stopt, leg je hem eerst 24 uur in de koelkast. ‘Spontaan’ zin in de chocola uit je vriezer? Dat zit er helaas niet in. Na 24 uur in je koelkast it is ready to eat.

Invriestips - chocola

7. Druiven

Bewaar niet de hele tros, maar losse druiven in een diepvrieszak. Wist je trouwens dat bevroren druiven echt superlekker zijn?

8. Sandwich

Beleg je boterham, broodje er bovenop en je lunch on the go is klaar. Groenten en rauwkost kun je het beste los meenemen.

9. Pancakes

Stop tussen elke pancake een stukje plasticfolie en doe ze in een vrieszak.

10. Havermout

I confess: ik ben een havermouttrutje 1e klas. In het weekend kook in een pan havermout, verdeel het in kleine porties en de rest van de week begin ik elke ochtend met een kickstart havermoutje.

invriestips - havermout

11. Banana Bread

De 10 invriestips worden er (stiekem) 11. Ook een bananenbrood is super easy om in te vriezen. Snij het brood in plakjes, stop elk plakje in een apart zakje en  hup de vriezer in.

Bakjes, zakjes & houdbaarheid

Het spreekt (waarschijnlijk) wel voor zich, maar voordat je je food toevertrouwd aan je vriezer moet je ze natuurlijk wel even van het juiste (en goed sluitende) bakje, flesje of zakje voorzien en je froozen food is (helaas) niet oneindig houdbaar. Aan al het goeds lekkers komt een eind.

En wat stop jij allemaal in je vriezer? Heb jij nog handige invriestips? Laat het me weten in de comments!

Lees ook: 6 x recepten met humus – super lekker om je vingers bij af te likken!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.