Wat zegt je slaaphouding over jou?

Vandaag gaan we het hebben over een van mijn favoriete bezigheden: slapen! Ik ben een echte slaapkop en haal de 7 a 8 uur per nacht met gemak. Maar wat zegt je slaaphouding eigenlijk over je?

Ik val bijna altijd op mijn buik in slaap en ben mij ervan bewust dat dit niet al te best schijnt te zijn voor je rug, maar het ‘afleren’ blijkt knap lastig. Tijdens mijn zoektocht naar de verschillende slaaphoudingen stuitte ik ook verschillende keren op artikelen die je houding terwijl je slaapt in verband legt met je karakter. Geen idee hoe serieus we dit moeten nemen, maar wel zo leuk om het met jullie te delen want wie weet herkennen jullie jezelf er wél in. Ik was zelf best verrast.

Foetus houding

Misschien wel de meest bekende houding: als een foetus in slaap vallen betekent dat je je benen opgetrokken hebt en opgerold op je zij ligt als een soort bal. Karakter: Stoer op het eerste gezicht, maar met een klein hartje.

Semi foetaal

Deze houding is het populairst want zo’n 50% van de mensen slaapt semi foetaal. Je hebt je benen hierbij half opgetrokken en vormt dus eerder een halve maan dan een bal. Karakter: Open, zelfverzekerd en sociaal.

Vrije val

Slaap jij op je buik? Dan behoor je tot de vrije vallers onder ons. Karakter: Houdt van controle, is sociaal en niet zo dol op kritiek. Ik moet toegeven dat dit aardig overeen komt bij mij.

Houtblok

Wanneer je op je zij slaapt met gestrekte benen slaap je als een houtblok. Karaktertrekken van de houtblok zijn sociaal, wil graag aardig gevonden worden en tikje naïef.

Soldaat

Slaap jij op je rug met je armen langs je lichaam? Dan ben jij een echte soldaat. De soldaat wordt gezien als gereserveerd en rustig met hoge eisen.

Zeester

Herken jij je niet in de bovenstaande houdingen? Grote kans dat je dan een zeester bent. De zeester ligt op zijn rug met de armen omhoog en benen eventueel iets opzij. Op een zeester kun je rekening, jij staat altijd voor mensen klaar en luistert liever dan dat je zelf in de spotlights staat.

Lees ook: Hoe (on)gezond zijn afbakbroodjes?

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.