Kettlebell workout, full body training van maar 10 minuten!

Heb jij het ook zo druk dat sporten er vaak bij inschiet? Wat dacht je van een super effectieve kettlebell workout die je maar 10 minuten van je tijd kost? 10 minuten zijn om voordat je het weet en zo heb je toch even heerlijk getraind (en gezweet). Doe je mee?

Luxe positie

Laatst vertelde ik je dat ik nu als freelancer werk, en weet je wat ik een van de voordelen hiervan vind? Dat ik mijn eigen werktijden mag indelen. Heerlijk vind ik het, het voelt als een soort ‘luxe positie’. Wat ik net zei over dat we het allemaal te druk hebben om te sporten is op mij dus eigenlijk niet helemaal van toepassing. Ik kan sporten wanneer ik wil. Toch weet ik dat dit voor veel van jullie niet zo is en daarom heb ik een kort maar krachtige kettlebell workout voor jullie.

Kettlebell workout

Deze workout kun je thuis of in sportschool doen en het enige wat je nodig hebt is een kettlebell. Stel je stopwatch in op 10 minuten en herhaal het circuit zo vaak mogelijk, let’s do this!

 1. Goblet squat

  8 herhalingen, 20 seconden rust

  Houd de kettlebell met twee handen vast, houd hem voor je borst en je ellebogen wijzen naar beneden. Zet je benen op schouderbreedte uit elkaar en je tenen wijzen ietsje naar buiten. Zak langzaam naar beneden, alsof je gaat zitten, ga zo diep als je kunt en ga vervolgens weer langzaam omhoog. Let er tijdens de hele oefening op dat je je onderrug recht houdt en je knieën niet voorbij je voeten wijzen.

 2. Kettlebell swing

  12 herhalingen, 20 seconden rust

  Houd de kettlebell een paar meter voor je, ‘zwaai’ ‘em naar beneden en duw vanuit je heupen de kettlebell explosief terug naar voren. 

 3. Kettlebell push press

  8 herhalingen, 20 seconden rust

  Met een hand houd je de kettlebell net onder je kin, ter hoogte van je schouder, vast. Let er op dat je je borst vooruit, je schouders naar achteren en je pols recht houdt. Maak een squat, ga explosief omhoog en duw de kettlebel langs je hoofd ophoog.

 4. Single-arm farmers walk

  15 meter per been, 20 seconden rust

  Houd een zware kettlebell in een hand vast, loop 15 meter naar voren en op de terugweg houd je de kettlebell in je ander hand vast. Heb je geen zware kettlebell, loop dan in een soort squat (of kikker) met de kettlebell voor je borst 15 meter heen en terug.

10 minuten workout video’s

Zo zie je, je hebt maar 10 minuten nodig om een full body workout te volgen. Marlou heeft verschillende 10 minuten workout video’s opgenomen zoals bijvoorbeeld een billen en een buikspieren workout. Trouwens, het ons hele YouTuba-kanaal staat vol met leuke workouts video’s. Als ik een keer geen zin heb om op m’n fietsje naar de gym te gaan, ga ik heerlijk thuis aan de slag met een Followfitgirls workout.

Veel plezier met trainen!

Liefs Lianne

I love legday! Niet alleen omdat ik er gespierde en strakke benen van krijg, maar een benentraining levert mij – en jou dus ook – nog veel meer op!

Bron: Under Armour

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
avocado | Photo by Mariana Medvedeva on Unsplash
De voordelen van avocado + heerlijk recept

De avocado is populair! En niet voor niets ;) Ik ben stiekem ook een beetje avocadoverslaafd, en in het bijzonder...

Sluiten