Een kijkje in de sporttas van Ana

Het nemen van een kijkje in iemands sporttas, is voor mij als het nemen van een kijkje in iemands keukenkastjes. Ofwel, iets wat eigenlijk niet heel spannend is, maar tóch leuk is om te weten. Met veel plezier keek ik dan ook in Ellen’s sporttas. Het viel mij direct op dat ik toch wel heel andere dingen bij me draag. Grappig, want je zou verwachten dat iedereen zo ongeveer de zelfde spullen nodig heeft als je naar de sportschool gaat. Nou ja, als je voor krachttraining gaat dan! Wat zit er dan wel in mijn sporttas? Nou, dit:

1. Sportkleding

Nogal logisch, maar tóch voor de volledigheid. Ik heb eigenlijk altijd een lange legging aan, een sportbh en een lange mouwloze top. In mijn meestal kleurrijke outifts val ik best wel op in het krachthonk. Maar dat doe je als vrouw eigenlijk toch al wel ;) Verder heb ik altijd stevige sportschoenen aan, ook al is dit minder belangrijk dan bijvoorbeeld voor hardlopen. Ik wil blessures voorkomen en dit is voor mij the way to go.

Sporttas van Ana

2. Handdoek

De handdoek is niet alleen verplicht in mijn sportschool, ik heb ‘m ook hard nodig. Is het niet om al het zweet weg te vegen, dan is het wel omdat ik het gevoel van mijn natte huid op plastic vies aan vind voelen. Ik ben in totaal drie keer in twee jaar mijn handdoek vergeten. Drie van deze handdoekjes heb ik dus aangeschaft om toch vooruit te kunnen.

3. Schema op papier en/of notitieboekje

Ik probeer niet op mijn telefoon te kijken dus ik zorg dat ik mijn trainingsschema op papier bij me heb. Ik heb nu een uitgeprint schema, maar normaal schrijf ik mijn trainingen op in dit boekje. Dan houd ik ook bij met hoeveel gewicht ik welke oefening heb gedaan en in welke sportschool. Ik train bij verschillende gyms en elk apparaat is anders. Een beetje onhandig, maar zo lukt het wel.

4. Drinken

Eerder nam ik altijd een dopper met water mee maar sinds ik het schema van Healthadvies Breda volg heb ik een shakebaker met aminozuren bij me. Ik heb de smaak van watermeloen. Mierzoet, dus ik meng het met veel water. Ik doe het poeder thuis in de beker en doe het water pas in de sportschool erbij. Scheelt weer gewicht in mijn tas!

Sportspullen Ana

5. Handschoentjes

Het duurde even voordat ik handschoentjes vond die fijn zaten én ook daadwerkelijk eeltvorming voorkwamen. Ik heb ze eindelijk gevonden. Deze handschoentjes die ik kreeg van Zwier – mijn coach van Healthadvies Breda – zijn perfect! Dank daarvoor dus, Zwier ;)

6. Canvastasje

Ik heb wel eens commentaar gekregen dat ik geen tasje mee de sportschool in mee mag nemen. Ik vind het onzin want ik heb graag een canvastasje waar ik mijn losse spullen.Sporttas van Ana

7. Losse spulletjes

De losse spulletjes waar je aan moet denken zijn: telefoon, elastiekje voor mijn haar, pen voor het schrijven in mijn notitieboekje, sleuteltje van het kluisje waar mijn kleding in ligt en het pasje van de sportschool.

Dit was het wel zo ongeveer! Heel zelden heb ik ook oordopjes mee, maar over het algemeen train ik liever zonder muziek of oordopjes in mijn oren. Grappig, want als ik ga hardlopen heb ik het idee dat ik juist niet zónder muziek kan.

Nu ben ik eigenlijk wel heel nieuwsgierig wat jullie allemaal meeslepen naar de sportschool. En is dit toch weer heel anders?

X Ana

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
me-time
Mijn ideale me-time dag!

Vorige maand was ik jarig en zoals elk jaar neem ik een dagje vakantie op mijn verjaardag. Niet dat ik...

Sluiten