8 X Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten zijn handig om bij de hand te hebben. Hoewel ik geen voorstander ben van het weglaten van koolhydraten (voor zo ver dat al kan), kan het op z’n tijd toch wel fijn zijn om minder koolhydraten te consumeren. Bijvoorbeeld als ik overdag al veel koolhydraten (brood, taartje, etc!) gegeten heb. Hierbij mijn favoriete koolhydraatarme recepten:

1: Pulled Chicken Fajitas

In dit recept staat dat je twee volkoren wraps kan gebruiken, maar je kunt er ook 1 maken en deze iets meer vullen.

Pulled Chicken Fajitas

 

2: Zomerse courgettespaghetti

Dat je van courgette een soort spaghetti kunt maken, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat je een heerlijke saus van avocado’s kan maken?

 

3: Gevulde Portobello’s met Hüttenkäse

Dit recept is niet alleen super easy maar ook nog eens erg eiwitrijk!

4: Kip-kerriesalade in sla-wraps

Dacht je dat kip-kerrie niet in een healthy eetpatroon zou passen? Ben je mal!

5: Taughetti met biefreepjes en Teriyakisaus

Net wanneer iedereen een beetje gewend is aan spaghetti van courgette, is het tijd om taughetti te introduceren. Ja, je leest het goed: taugé in plaats van spaghetti!

6: Suikervrije chicken of kalkoen tonight

Dit gerecht kan je maken met rijst of bloemkoolrijst. Het is eiwitrijk, mager én suikervrij. En niet te vergeten ver-ruk-ke-lijk!

 

7: Broccoli-gembersoep

Door de gember krijgt deze soep een exotisch smaakje.

Broccoli-gembersoep Detox Kitchen Bible

 

8: Makkelijke pompoensoep

Soep is al snel koolhydraatarm. Deze pompoensoep vult wel heel goed! Pompoen is welliswaar iets wat je vooral in de winter eet, maar een goede soep gaat er bij altijd wel in.

Pompoensoep

 

Met deze acht koolhydraatarme recepten kun je voorlopig vooruit! Heb jij nog favoriete koolhydraatarme recepten? Deel ze met mij!

X Ana

 

Niet koolhydraatarm maar wel heel lekker en gezond willen koken? Probeer dan eens deze romige ovenpasta met artisjok of deze risotto met pompoen en kip.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.