Kun je afvallen met hardlopen?

Ik ben vrij fanatiek als het om hardlopen gaat. Het liefst loop ik iedere, of om, de dag. Vooral na een dag op kantoor vind ik het heel fijn om nog even van de frisse buitenlucht te genieten en mijn energie kwijt te kunnen. Schoenen aan, muziek op, running app aan en gaan! Hardlopen wordt vaak niet gezien als de sport waarmee je het snelst kilo’s verliest. Raar eigenlijk, want het is wel een activiteit waarbij je behoorlijk uitgeput raakt. Maar omdat hardlopen op hoog tempo ook een eenzijdige training is, is het goed mogelijk dus dat de kilo’s er niet af vliegen. Tijd dus om antwoord te geven op de vraag ‘Kun je afvallen met hardlopen?‘. En zo ja, hoe pak je dat dan het slimst aan? Het hele artikel lees je hier.

Trainen als je ziek bent? Hier lees je de do’s en don’ts. 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Kevin z. schreef:

    Het slimste pak je het aan door NIET te hardlopen want is bewezen dat het je minder goed doet dan je (nog) denkt! Ten eerste verlies je daardoor meer spiermassa en na het lopen is er geen echt na-effect meer. Doe eerder wat squats en deadlifts, blijf van je bovenkant af want dat is lelijk als het te gespierd is, en onderzoek het gezonde eten want je lichaam maak je meer in de keuken dan in de fitness hoor. Door je onderkant te trainen door squat/deadlifts train je je buik en billen en rug vanzelf plus het na-effect kan wel tot 24/48naduren. Plus je krijgt meer beenspieren waardoor je slanker wordt en dat is dan wel weer mooi, maar ook niet overdrijven daarmee, en door die extra spiermassa verbruik je in rust meer energie en als je dan ook nog eens goed biologisch weet te eten (dat wil zeggen zo min mogelijk bespoten troep, meer gezonde vetten en eiwitten zoals roomboter, avocado, noten, enz… en max 75-100gram Koolhydraten want dat zijn de echte dikmakers) dan hoef je je nooit meer zorgen te maken en laat staan te lopen want dat is zeer slecht voor de knieën, je valt er ook niet door af want stop maar eens even: komt weer gewoon terug bij en wil je dit je hele leven blijven doen? En volg maar de echte hardlopers op hun 40-50ste. De meeste kreunen doordat ze hun knieën naar de knoppen hebben gelopen of wat denken we dat die shocken ieder keer allemaal doen na jaren misbruik?

Reageren

Your email address will not be published.