Het lekkerste mosselen recept? Deze Oosterse mosselen uit de wok!

Dit is hét lekkerste mosselen recept: easy to make én gezond! En dit is niet zomaar een recept… nee, nee. Dit is een recept afkomstig van de schoonmoeder van Marlou (dankjewel voor het delen, schoonmama van Marlou!). Met dit lekkerste mosselen recept maken we oosterse mosselen uit de wok. Enjoy!

Zeeuwse superfood

Mosselen super gezond zijn! Ze zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen en eiwitten, en ze bevatten slechts 1% vet. Deze Zeeuwse superfood past dus prima in een healthy lifestyle. Wist je trouwens dat mosselen vanaf half juli tot en met half april (in het volgende jaar) te koop zijn? Zelf dacht ik dat ze alleen verkrijgbaar waren als de ‘r’ in de maand zit, zat ik er even naast.

Lekkerste mosselen recept: Oosterse mosselen uit de wok

Wat heb je nodig?

(voor 2 personen)

 • 2 kilo mosselen
 • 3 bosuitjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 cm verse gember (of 1 tl gemberpoeder)
 • 1 limoen
 • 3 el olijfolie
 • 2 el Japanse sojasaus
 •  4 chilisauslekkerste mosselen recept

Hoe maak je het?

 1. Snijd de bosuitjes in ringen en de knoflook en gember in dunne plakjes.
 2. Rasp de schil van de limoen en pers hem daarna uit.lekkerste mosselen recept
 3. Was de mosselen onder de kraan schoon en verwijder de open en de kapotte mosselen.

  lekkerste mosselen recept

 4. Verhit de olijfolie in de wok, pers de knoflook uit en fruit dit, samen met de gember, even in de pan en voeg daarna de limoenrasp, bosuitjes en de mosselen toe.
 5. Bak het geheel al omscheppend 3 à 4 minuten op hoog vuur en voeg dan een eetlepel chilisaus en een eetlepel limoensap toe. Zet het vuur zachter en verwarm het geheel nog zo’n 3 à 4 minuten tot de schelpen open staan.lekkerste mosselen recept
 6. Als de mosselen nog even ‘pruttelen’ maak een dipsausje door 3 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels sojasaus en 4 eetlepels mosselvocht door elkaar te mengen.
 7. Serveer de mosselen met een frisse komkommersalade, rijst of een stuk naanbrood.

Eet smakelijk!

lekkerste mosselen recept

Heb je nog wat gekookte mosselen over? Gooi ze niet weg! Vries ze in of verwerk ze in een ander heerlijk recept met mosselen.

Liefs, Lianne (en Demi, want die heeft deze foto’s gemaakt!)

We hebben onze favoriete salades gebundeld in een Salad Guide. Hierin vind je onze 12 favoriete salade recepten zodat je nooit meer inspiratieloos naar de supermarkt hoeft te gaan!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.