Bye groene thee… Hello matcha thee!

Oké begrijp mij niet verkeerd, ik ben nog steeds nummer één fan van groene thee. Maar boy oh boy… wat ben ik blij met mijn recentste ontdekking: matcha thee. Dikke foei voor mezelf dat ik het nog niet eerder geprobeerd had. Het traditionele Japanse drankje bestaat al eeuwen en eeuwen en eeuwen. Meer nog, de bereiding ervan zien ze in Japan als een waren belevenis. Noem het gerust een heuse theeceremonie.

Even shameless… na het lezen van alle voordelen begon de gezondheidsfreak in mezelf echt te kicken. Waarom? Wel hierom…

Matcha thee WASDA?

Matcha is groene thee in poedervorm. Om het fel groene goedje te maken worden groene theeblaadjes gevijzeld tot een fijn talkachtig poeder. Om het te bereiden voeg je warm (geen kokend) water toe bij het poeder, blijf rustig roeren in het brouwsel tot je een mooi schuimlaagje krijgt.

Matcha thee is niet zomaar een thee. Het biedt veel goede eigenschappen. Het thee-proces in vergelijking met andere theesoorten is anders en de aankoopprijzen ook, maar daar krijg je wel heel wat voor terug.
Zo is het bevorderlijk voor de algemene gezondheid, het helpt te ontspannen, het versnelt de vetverbranding en dus ook het afslanken en zorgt voor een effectief en natuurlijk detox-effect.

matcha theeGROENE THEE VS. MATCHA

Het is alom geweten dat groene thee een heilzame drank is. Het is een boost voor je metabolisme, zorgt voor de bescherming van je huid,… Maar matcha thee gaat nog een stap verder! Als groene thee Clark Kent (niks mis met Clark Kent btw…) is dan is Matcha, superman. Want voor matcha gebruikt men het hele theeblaadje.

Wanneer je matcha drinkt ontvangt je 100% van de voedingsstoffen van het Matchablad. Matcha heeft in vergelijking met gepoederde groene thee 137 keer meer antioxidanten. Een kopje Matcha staat gelijk aan 10 kopjes groene thee in termen van voedingswaarde.

Eerlijk moet ik wel toegeven dat matcha bitterder/grasachtiger smaakt dan gewone groene thee. Mits een goed receptje (zie hieronder) is dit kleine minpunt snel weggewerkt.
Begin nu niet 10 mokken per dag te drinken van het groene wonder, want dan zou het wel eens kunnen dat je konijnen sprongen gaat maken. Eén kop bevat namelijk 70 mg cafeïne. Ik moet je dus niet vertellen dat liters hiervan drinken minder gezond zal zijn.

matcha thee

RECEPTJE: VEGAN MATCHA LATTE 

Ingrediënten – 1 persoon – 95 kcal/mok

100 ml kraanwater

150 ml kokosmelk

2 tl matchapoeder

1 tl ahornsiroop

Bereidingswijze:

Breng het water aan de kook en laat vervolgens weer 5 min. afkoelen. Verwarm ondertussen de kokosmelk in een steelpan. Doe de matchapoeder in een ruime mok en schenk het water erbij. Klop met een (bamboe)garde of lepel tot de poeder is opgelost. Klop de melk schuimig met een garde en schenk bij de matchathee. Besprenkel de latte met de ahorn siroop.

Bottom’s up!

Note: Matcha poeder is ook heerlijk in smoothies, juices, ijs, koekjes,… Ik zou zeggen laat die creativiteit maar de vrije loop.

Enjoy!

Nu we het toch over thee hebben: 8 x gezonde weetjes over thee.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.