Zo creëer je meer rust op je werk

De meesten van ons hebben de vakantie net achter de rug en zijn momenteel weer volop aan het werk. En hoe relaxt de vakantie ook was, het ontspannen gevoel verdwijnt vaak al gauw weer na een drukke werkweek. Een overvolle to do list en agenda zorgen regelmatig voor stress op de werkvloer en dit komt je prestaties (en humeur!) niet altijd ten goede.

Kleine troost; dit gebeurt bij heel veel werknemers. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat het leuk is en dat we ons erbij moeten neerleggen. Stress is ongezond en het leidt niet alleen tot slaapproblemen, het zorgt voor veel meer lichamelijke en geestelijke ongemakken. Let goed op dat de werkdruk niet té hoog wordt en doe een stapje terug wanneer dit nodig is. Zorg dat het niet uit de hand loopt, want met een burnout ben je nog veel verder van huis.

Wat kun je eraan doen?

Het belangrijkste is om de oorzaak bij jezelf te zoeken. We leven nu eenmaal in een maatschappij met een hoge werkdruk en je daar tegen verzetten heeft niet zoveel zin. Je kunt beter kijken naar een manier om hier mee om te gaan die voor jou goed voelt. Dat klinkt veel makkelijker dan het is, dat snap ik, maar om je hierbij te helpen hebben wij vijf gouden tips voor je op een rij gezet. Benieuwd geworden? Lees hier: Overwerkt? Zo krijg je een rustiger gevoel.

Hebben jullie nog een goede tip om te zorgen voor meer rust in je hoofd? Laat het ons weten!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.