5 Manieren om meer tomaten te gebruiken in de keuken

Omdat we in deze -ber (zeg maar gerust BRR) maanden wel wat extra vitamientjes kunnen gebruiken, ga ik jullie wat handige tips geven hoe je meer tomaten kunt gebruiken in de keuken. Natuurlijk is een tomaat een lekkere snack voor tussendoor en smaken ze erg goed in salades en pasta’s, maar je kunt nog veel meer met tomaten doen.

Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer, maar belangrijker nog is dat tomaten zeer rijk zijn aan lycopeen. (Bron: dokterdokter)

Heb ik, of heeft dokterdokter, jullie al overtuigd? Dan gaan we eens kijken naar de manieren om meer tomaten te gebruiken in de keuken!

1. Maak pesto

Als je in Italië bent geweest, heb je ongetwijfeld de heerlijke bruschetta’s daar geprobeerd. En waarom halen we de Italiaanse keuken niet gewoon naar Nederland door zelf aan de slag te gaan met zelf gemaakte pesto? Heerlijk voor op, jawel, bruschetta’s maar ook als gewoon brood- of toastjesbeleg.

2. Gevulde tomaten

Onlangs schreef ik al een artikel met daarin zes heerlijke recepten voor gevulde groenten (lees hier) en ook de tomaat is perfect hiervoor te gebruiken. Neem een lekkere grote, verwijder de kern en vul deze met wat jij lekker vindt; gehakt of kip, kaas en/of groeten. Yum!

3. Bewaar ze

Mocht je nou iets te fanatiek zijn geweest met de aanschaf van tomaten en er zelfs met deze tips niet vanaf komen, kun je ze altijd nog bewaren. Doe dit dan wel op een manier waarop de tomaten goed blijven. Hoe je dat doet lees je hier.

4. Tomatensoep

Er gaat niets boven een huisgemaakte tomatensoep! Met ballen graag. Op internet zijn talloze recepten te vinden dus je kunt lekker veel proberen en natuurlijk blijven variëren.

5. Bloody mary

Van tomaten kun je heel gemakkelijk tomatensap maken. Nu is dit niet direct een heel spannend drankje, maar dat wordt het wel wanneer je er een scheut vodka aan toevoegt. Alleen voor in het weekend uiteraard!

Genoeg inspiratie dacht ik zo! Heb jij nog tips of een goddelijk recept met tomaten die wij zeker moeten uitproberen? Laat het ons weten!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.