Mijn nieuwe fitjourney: Het resultaat

We zijn weer een maand verder. Vanaf begin augustus ben ik bezig met mijn nieuwe fitjourney bij bbb health boutique. Eind oktober heb ik daar drie maanden gesport en ben ik begonnen met mijn onderzoek: Helpen de trainingen bij bbb health boutique mij te ontspannen, sneller te herstellen en vooruit te gaan met mijn krachttrainingen? Tijd om het resultaat te bespreken!

De trainingen

Bij bbb heb ik geprobeerd zoveel mogelijk trainingen te volgen die ik normaal nooit zou doen. In mijn vorige blog kon je al lezen over mijn persoonlijke combinatieschema. Laatst heb ik op zondag na een avond stappen, balance gedaan in de warmtecabine. Wellicht niet het beste idee na zo’n avond, maar ik was nieuwsgierig naar deze les. Ik had een iets meer relaxte training verwacht. Het was vrij zwaar. De eerste drie kwartier bestond de training uit een soort fullbody training. Elke oefening bestond uit 16 herhalingen. Het laatste kwartier stond wel volledig in het teken van ontspanning. Rekken, strekken en een korte meditatie. En daarna kreeg ik wel het effect wat ik verwacht had; relaxt en ontspannen. Echt een aanrader!

bbbhealthboutique

Het resultaat: Heb ik progressie geboekt?

Hierbij wil ik graag mijn drie doelen bekijken.

Helpt bbb mij te ontspannen?

Als ik kijk naar de balance en pilates; absoluut. In het begin vond ik de training zwaar, maar door de korte meditatie daarna was ik helemaal relaxt en ontspannen. Opvallend is dat ik niet moe was, maar juist heel energiek.

Helpt bbb mij sneller te herstellen?

Wat ik opvallend vind ik is dat ik nooit spierpijn heb na een training bij bbb. Als ik spierpijn heb en ik ga mijn sporten in de warmtecabine trekt mijn spierpijn ook gauw weg. Ik denk dat de warmte een positief effect heeft op je spieren. Je kunt sporten bij bbb dus goed inzetten als hersteltraining.

Helpt bbb mij vooruit te gaan in mijn krachttrainingen?

Deze vraag vind ik oprecht heel lastig om te beantwoorden. Ik merk dat ik steeds sterker wordt tijdens mijn krachttraining en dat ik dus vooruit ga, maar ik durf niet met zekerheid te zeggen of dit door bbb komt. Ik ging namelijk altijd wel vooruit. Natuurlijk met ups and downs. Eén voordeel is dat ik in ieder geval geen spierpijn meer heb als ik train!

bbbhealthboutique2

De plus- en minpunten op een rij

Ik wil benadrukken dat dit mijn persoonlijke mening is. Iedereen kan deze punten totaal anders ervaren.

Pluspunten:
+ De warmtecabine;
+ Persoonlijke begeleiding en aandacht;
+ Een persoonlijk opgesteld trainingsplan d.m.v. foundation;
+ Meer dan sporten alleen, ook food- en lifestylecoaching;
+ Prettige omgeving, onder andere gratis water en koffie, gebruik van handdoeken, aparte douches, enz.
+ Enkel voor vrouwen toegankelijk (al vind ik in mijn andere sportschool het wel heel prettig dat er mannen rondlopen)

Als je op zoek bent naar een sportschool waar je persoonlijke begeleiding en aandacht krijgt, in een prettige omgeving en waar je verschillende soort trainingen kunt doen, kan bbb zeker iets voor je zijn!

Minpunten:
– Lessen moeten inplannen, die tot 2 uur voor aanvang niet meer geannuleerd kunnen worden;
– Lidmaatschap is vrij prijzig;
– Weinig mogelijkheden om trainingen zwaarder te maken.

Ik kan me voorstellen dat het voor sommigen een stok achter de deur is dat je van te voren je lessen inplant, maar ik vind het niet prettig. Mijn planning wijzigt vaak en bij mijn sportschool pas ik mijn trainingen daar op aan. Vaak nog op het laatste moment. Maar bij bbb moet je de lessen wel inplannen, aangezien je een cabine moet reserveren. Daarnaast vind ik het belangrijk om steeds zwaarder te trainen, bijvoorbeeld met meer gewicht. Dat is bij bbb niet echt mogelijk. Natuurlijk kun je daar met extra weerstand trainen door middel van de kabels in de cabine, maar zwaarder dan dat wordt het niet.

Al met al ben ik positief over bbb. Maar ik merk toch dat krachttraining mijn passie is. Als ik weinig tijd heb en bijvoorbeeld maar twee keer in de week kan trainen, zou ik bbb skippen.  Ik zou mijn krachttraining nooit zomaar overslaan. En ik vind bbb te duur om als ‘extra’ te zien. Ik vond het leuk om deze fitjourney aan te gaan en eens totaal wat anders te proberen. Dit is voor mij wel een bevestiging dat ik op dit moment de sport beoefen die ik het leukst vind. Maar zit er een bbb bij jou in de buurt, dan zou ik zeker een proeflesje plannen! ;-)

Met een nieuw seizoen is het ook tijd voor nieuwe gerechten! En dat hummus ook heel lekker is in de herfst, bewijzen deze recepten wel.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.