Mijn sportverleden – Sporten die ik heb beoefend in mijn 21 jaar

Ik kom uit een sportief gezin en van kleins af aan ben ik gestimuleerd om te sporten en vooral om alles uit te proberen. Dit heeft geresulteerd in een best groot sportverleden. Benieuwd welke sporten in ik mijn 21 jaar heb beoefend? Lees dan verder!

Gym

Als klein meisje bracht mijn moeder mij naar gym. In het kleine sportzaaltje in mijn ouderlijk dorp was ik aan het koprollen, in de ringen aan het hangen en aan het apenkooien. Ik heb hier niet zoveel herinneringen meer aan maar het was vast leuk!

Volleybal

Veel meiden uit mijn klas gingen op volleybal en ik ook. Ik weet nog heel goed dat ik het niets aan vond. In het begin wel maar toen ik steeds paardrijlessen miste doordat ik volleybalwedstrijden had, wilde ik heel snel stoppen.

Voetbal

Vroeger was ik echt een toyboy. Ik was altijd buiten aan het voetballen, in bomen aan het klikken, slootje springen etc. Dat heeft geresulteerd in heel wat littekens op mijn knieën. Natuurlijk moest en zou ik dan ook op voetbal. Helaas heeft dat niet lang geduurd want er was in die tijd nog geen meisjesvoetbal en ik vond het niet leuk in mijn jongensteam.

Mijn sportverleden

Tennis

Zoals met gym en volleybal was het bij tennis ook zo dat veel vriendinnetjes aan het tennissen waren. Met mijn vriendinnetjes uit de klas zat ik op les en dat was altijd heel gezellig. Helaas was ik niet zo goed.. Later vond ik het dan leuker om de hele dag in het zwembad te zijn dan naar tennis les te moeten in de brandende zon en ben ik gestopt. Sinds dit jaar ben ik wel weer heel fanatiek aan het tennissen, maar dat is voor een andere blog!

Zwemmen

Nu kan ik wel stellen dat ik een hekel heb aan zwemmen. Het enige moment dat je mij het water in ziet gaan, is als ik het echt niet meer uit kan houden van de hitte. Vroeger zwom ik wel elk jaar weer voor een nieuw diploma. Niet dat ik het toen niet vreselijk vond, dan was het namelijk altijd té koud, maar toch ik ging elk jaar weer. Totdat ik mijn diploma A, B, C en zwemvaardigheid 1 had, toen vond ik het wel genoeg.

Streetdance

Er kwam een nieuwe dansschool in een naburig dorp. Alle meiden van mijn school en omringende scholen gingen massaal dansen. Ik heb dit ongeveer één of twee jaar gedaan en toen bleek dat ik hier totaal geen talent voor heb. Paardrijden lag me veel meer!

Mijn sportverleden

Skiën

Vanaf mijn zesde proberen we elk jaar te skiën met het gezin. Zo leuk! De hele dag in de sneeuw en van de piste gaan vind ik altijd geweldig. Sinds dit jaar ben ik begonnen met snowboarden. Heel erg wennen maar super gaaf. Volgende winter gaan we zeker weer shinen op de piste :)

Schaatsen

Mijn moeder heeft jaren bij Thialf gewerkt en ik ging elk wedstrijd mee om te kijken. Door schoolschaatsen werd ik nog meer gestimuleerd om op ‘echt’ schaatsen te gaan en dat deed ik dan ook met een vriendinnetje. Dit is al weer jaren geleden maar ik kan nog steeds een aardig rondje schaatsen!

Mijn sportverleden

Paardrijden

Mijn beste vriendinnetjes van vroeger reden allebei al paard. De één had zelfs de manege in het dorp en vanaf mijn 6e was ik daar al vaak te vinden. Helaas mocht ik toen nog niet op paardrijden van mijn ouders. Toen ik 8 was verhuisden we naar buiten het dorp en mocht ik eindelijk op paardrijden. Ik was zo blij! Na twee jaar manage les kreeg ik mijn eerste pony en begon ik ook wedstrijden te rijden. Nu, 13 jaar later, rijd ik nog steeds met veel plezier en ben ik inmiddels al 7 jaar overgestapt naar de paarden.

Mijn sportverleden

Zeilen

Als geboren Sneker zit het water in mijn bloed. Ik word er heel gelukkig van om de hele dag op het water door te brengen. Sinds een paar jaar hebben we zelf een kleine zeilboot en voorheen gingen we zeilen met vrienden van mijn ouders. Ik kan niet wachten tot het weer het toelaat en we weer lekker het water op kunnen :)!

Mijn sportverleden

Hardlopen

Sinds een paar jaar hardloop ik af en toe. Ik vind het heerlijk om een te rennen maar het verveeld me ook snel waardoor ik soms weken niet loop. Zonde! Deze lente/zomer ben ik van plan daar verandering in te brengen. Ik ga voor de 10 km! Maar dat vertel ik in een andere blog :) Stay tuned! 

Ik ben benieuwd wat jullie voor sporten hebben gedaan toen jullie klein waren. Laat het met weten in de reacties.

Liefs,

Eva

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.