5 X Tips minder suiker eten

We weten inmiddels allemaal dat suiker een boosdoener is voor ons lichaam. Maar minder suiker eten is zo gemakkelijk nog niet. Je lichaam is gewend aan de suikers en hoe meer je er eet, hoe meer je lichaam ernaar hunkert. Tijd dus voor enkele succesvolle tips van voedingsdeskundigen hoe jij deze zoete verleidingen de rug kan toe keren zonder meteen stront chagrijnig te worden. Wel zo leuk ook voor je omgeving. ;)

1. Kies verstandig

Je geniet misschien wel het meest van voeding wanneer je het maar een paar keer per jaar kunt eten. Met Sinterklaas worden we ineens heel blij van speculaas, met Kerst gaan we voor kerstkransjes en met Pasen springen we een gat in de lucht bij het zien van de eerste paaseitjes. Niets mis mee dus om in deze tijd te genieten van een zoete lekkernij, want wetende dat het daarna ook weer een jaar duurt smaakt het beter én kom je niet opnieuw in de verleiding.

2. Positief denken

Jezelf vertrouwen in praten klinkt misschien wat vreemd, maar het is vooral bij dit soort uitdagingen heel belangrijk. Als jij jezelf continu vertelt dat je de suikers niet kunt weerstaan, wordt het ook heel moeilijk. Verander je houding en praat jezelf moed in. Je kunt het heus wel!

3. Eet voldoende

Misschien wel een van de belangrijkste tips: zorg ervoor dat je geen honger hebt. Zodra je een hongergevoel krijgt, is de neiging veel groter om naar de snoeppot te grijpen. Zorg voor goede, gezonde maaltijden en verantwoorde snacks om de drie a vier uur. Maak deze thuis al klaar en neem ze mee naar je werk/studie zodat je niet in de verleiding komt om de kantine in te duiken voor lekkers.

sugar

4. Wat heb ik nodig?

Honger en dorst worden heel vaak met elkaar verward. Vraag je dus goed af waar jouw lichaam behoefte aan heeft als er een hongergevoel optreed. Vaak is die energiedip eerder een teken dat je lichaam hydratatie nodig heeft, in de vorm van water, dan dat je echt hunkert naar een snack. Mocht je toch echt behoefte hebben aan een snack, kies dan voor bijvoorbeeld magere yoghurt met granola of een stukje pure chocola.

5. Wees niet té streng voor jezelf

Tuurlijk is het even zuur als jij je de zoete verleidingen niet hebt kunnen weerstaan, maar laat niet meteen je hoofd hangen. Morgen is er weer een nieuwe dag en heb je gewoon weer een kans om het goed aan te pakken. Vergeet niet dat je, naast aardig voor anderen, ook aardig tegen jezelf moet zijn. Mocht je de fout in zijn gegaan door toe te geven aan snoepgoed, maak er dan niet meteen een waardeloze dag van, maar zorg dat je de maaltijd(en) daarna gewoon weer op de gezonde tour verder gaat.

Bron: Popsugar

Lees ook: Shocking wat suiker met je lichaam doet

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.