Ain’t no mountain high enough! Klimmen bij Mountain Network

Vorig weekend nam mijn vriend me mee naar een klimmuur bij ons in de wijk. Mountain Network heet het, ze hebben meerdere locaties in Nederland.

Het was zaterdagochtend en we waren de enige. Wie gaat er nou ook zaterdagochtend om 09.00 klimmen haha ;) Dus het was lekker rustig. We kregen een kennismaking les van 1,5 uur.

De eerste keer omhoog ging lekker snel, totdat ik ineens besefte hoe hoog ik boven de grond hing (ongeveer 10 meter). De totale hoogte van de hal was 15 meter. Dus ik moest er nog 5… met spontaan opgekomen zweethandjes en lichtelijk in paniek, klom ik de laatste 5 meter iets minder snel door omhoog.

klimmen, mountain network, hoog, adrenaline

En dan weer naar beneden, door je met je benen af te zetten tegen de muur. Wieehoee!

Later kregen we de opdracht, om via één kleur naar boven te klimmen. Dit werd een steeds moeilijkere uitdaging. We leerden een beetje van de basis techniek. Je borst bij de muur houden en vanuit je benen klimmen, dan wordt het wat minder zwaar voor je armen en hoef je je niet steeds aan je armen omhoog te trekken.

Dit lukte echt nog niet altijd, want mijn armen waren toch helemaal verzuurd na weer een klimtochtje van 15 meter.

Hoe vaker ik omhoog ging, hoe minder bang ik was. Het is echt leuk, om je steeds weer via een andere route omhoog zien te werken. Soms glijd je ook uit… de eerste keer schrok ik wel, maar dan besef je je dat je goed vast zit en gewoon blijft hangen. Daarna durf je ook wat meer risico’s te nemen.

Mijn leven was in handen van mijn vriend die mij zekerden, want ook dat leerden we. En natuurlijk vertrouw ik hem voor 100% ;)

klimmen, touw, zekeren

Na 1,5 uur, waren we wel moe van de klimsessies en de adrenaline rush! Het is echt een goede total bodyworkout… Maar vooral voor je armen komen goed aan bod. Mijn fiets van het slot halen, koste me daarna echt wel wat meer moeite. (wat een mietje!) Ik moet dus zeker wat vaker gaan, om wat meer kracht op te bouwen.

Ohja, je moet niet heel erg gehecht zijn aan je lange nagels. Want die zien er na een klimsessie gebrokkeld en vies uit ;)

klimmen, vieze nagels

Ben je ook benieuwd? Check dan:

www.mountain-network.nl

ready, mountain network, klimmen, fitgirl

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Smoothie: De groene hulk

Super blij ben ik met het boekje Happy Shake van Ellemieke Vermeulen. Ik maak veel smoothies uit dit boekje en...

Sluiten