Nicecream met kersen – Een super easy recept voor vegan ijs

De zomer roept om ijs! En daarbij maakt het niet eens uit of het om een Nederlandse regenachtige zomerdag gaat of een hittegolf: ijs gaat er bij de meesten eigenlijk altijd wel goed in. Niet?! IJs is niet zo heel moeilijk om zelf te maken, maar om het op smaak te brengen zonder dat het boordevol suiker en vet (=room) zit, is al wat lastiger. Maar wist je ook dat je met bevroren bananen ook heel lekker ijs kunt maken? Sofie deelde eerder al een paar recepten voor plantaardig ijs. Maar inspiratie voor healthy ijsrecepten kun je nooit genoeg hebben toch? Dus vandaag deel ik mijn recept voor vegan ijs, ofwel: nicecream!

Nicecream

Wederom klimaatbewust

Nee, ik probeer jullie niet allemaal ervan te overtuigen dat je het klimaat moet redden. Dat doe ik namelijk bij mijn ándere job al ;-) Maar omdat ik dit receptje oorspronkelijk ook voor het HIER klimaatbureau uitwerkte, vind ik het wel zo netjes om het te vermelden. Doordat dit ijs gemaakt is zonder zuivel, is het namelijk niet alleen gezond(er) maar ook minder belastend voor het klimaat. Bovendien kun je het beste super-overrijpe-bijna-klaar-voor-de-vuilnisbak-bananen hiervoor gebruiken. Ik vind bananen als ze ook maar een beetje rijp zijn eigenlijk al te zoet en eet ze het liefst als ze nét niet groen meer zijn. Dat is natuurlijk maar een fractie van een seconde – zoals je van avocado’s ook wel zult herkennen – en dus zit ik al snel opgescheept met rijpe bananen. Voortaan gooi ik ze niet meer weg, maar ik vries ze in. Als ik dan zin heb in ijs, dan kan ik daarmee in een handomdraai nicecream maken. Ook maakte ik voor dit recept gebruik van seizoensfruit. Geredde bananen + seizoensfruit = dubbel goed voor het klimaat!

Nicecream

Recept: Nicecream met kersen

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 ingevroren rijpe banaan
  • 1/2 portie ander diepvriesfruit, ik heb hier frambozen gebruikt.
  • 10 kersen
  • Een scheutje plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk

Toppings: hiermee kun je variëren. Wat vind je lekker? Ik gebruikte kokosschaafsel.

Zo maak je het

  1. Maak de kersen schoon en ontpit ze.
  2. Doe de bevroren banaan samen met het diepvriesfruit en een klein scheutje plantaardige melk in de blender. Begin echt maar met een heel klein scheutje. Je kunt er altijd meer bij doen tot de structuur goed is.
  3. Schep het ijs in een schaaltje en doe je toppings hierbij. Dus de ontpitte kersen en in mijn geval ook kokosschaafsel.Nicecream

What about you?!

Heb jij een favoriet ijsrecept die je graag wilt delen? Healthy of minder healthy, ik hoor het graag! En als je dit receptje gaat proberen ben ik natuurlijk benieuwd wat je ervan vond!

En ook ben ik benieuwd hoe klimaatbewust jij bent in de keuken! Houd je er rekening mee of eigenlijk helemaal niet?

X Ana

Heb je het recept van Laura voor healthy pindarotjes al eens geprobeerd?

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.