Zo bereid je je voor op een obstacle run

Heb je wel eens mee gedaan aan een obstacle run? Ik wel! Onlangs deed ik mee aan Mud Masters in Haarlemmermeer. Misschien heb je me al zien zwoegen die dag op de Instastories van Followfitgirls. Ik heb me goed voorbereid voor de obstacle run. Heb jij er één in het verschiet? Let dan goed op, want dan kun je hier veel aan hebben.

Voorbereiding op een obstacle run

Ik had me ingeschreven voor 12 kilometer en als je een goede basisconditie hebt is dit prima te doen! Niet zo’n sportfanaat of pas net begonnen met trainen? Aan veel obstakel runs kun je vaak al meedoen vanaf 5 of 6 kilometer en bij de Mud Masters zelfs vanaf 3 kilometer! Ter voorbereiding op deze dag ben ik wel weer extra gaan trainen om mezelf klaar te stomen voor deze run. Nu het zonnetje weer langzaam te voorschijn komt trek ik mijn hardloopschoenen weer wat vaker aan en dit heeft me afgelopen zaterdag zeker goed geholpen.

In totaal is het handig dat je:

  • een beetje kunt hardlopen, in ieder geval conditie hebt
  • minimaal 1 x  aan krachttraining doet om tegen een stootje te kunnen

Hardlopen

Omdat je tijdens een obstacle run heel wat kilometers rent is het belangrijk dat je van te voren veel hardloopt. Bouw de kilometers rustig op en forceer niks om blessures te voorkomen! Hoeveel weken je voor je obstacle run moet beginnen met hardlopen? Hoe eerder hoe beter! Om goed voorbereid aan de start te verschijnen voor een obstacle run van ongeveer 12 kilometer zou je ongeveer twee keer per week moeten trainen: 1 x een duurloop van 45-60 minuten en 1 x een intervaltraining van 30-45 minuten. Fietsen, zwemmen of cardio training in de sportschool is ook heel effectief.

Bootcamp

In mijn vorige blog, 3 x oudtdoor workouts die perfect zijn voor de lente, liet ik jullie weten dat ik fan ben van bootcamp. Met name voor het trainen voor een obstacle run komt het goed van pas. Deze sport is gebaseerd op een allround militaire fitness training en dus perfect ter voorbereiding op je obstacle run. Je wisselt conditie en kracht af, net als tijdens een obstacle run. Wat je kunt verwachten tijdens een lesje bootcamp? Heuvels beklimmen, rennen door de modder, tijgeren over de grond en hangen in de klimrekken van de speeltuin.

Crossfit

Crossfit is een circuittraining waar je super fit van wordt en dit kun je goed gebruiken tijdens je obstacle run. Deze sport is afwisselend en intensief en op elk niveau te beoefenen. Ook deze sport is weer een combinatie van conditie en kracht. Je hebt kracht in je bovenlichaam nodig om jezelf op te kunnen trekken en in je onderlichaam om te springen over muurtjes en helpen bij het rennen.  Is de gym of bootcamp niks voor jou? Dan kun je ook thuis trainen, bijvoorbeeld deze workout van Marlou is perfect om aan je conditie te werken!

obstacle run

Trainen maar

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd voor welke obstacle run jij aan het trainen bent. Laat je even een reactie achter? Vertel me ook even hoeveel kilometer je gaat doen en hoe de voorbereiding gaan want ik ben heel benieuwd. Heb je nog tips voor mij? Ik hoor ze graag!

X Nienke

Tips nodig om zelf een trainingsschema te maken? Manon deelt ze graag met je!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Read previous post:
anti kater tip
After Kingsday Workout: de beste anti-kater tip!

Heb je gister genoten van Koningsdag? De dag er na ziet er vaak ietsje minder rooskleurig uit omdat je een...

Close