7 Basis oefeningen voor iedere fitgirl vanuit huis

Vanuit huis trainen is wat mij betreft de makkelijkste manier om fit te blijven. Je hoeft de deur niet uit, je kunt trainen wanneer het jou uitkomt en het enige wat je nodig hebt is jezelf. En laat dat nou nét diegene zijn die er altijd is. Hartstikke handig dus die oefeningen vanuit huis, maar in het begin had ik geen flauw idee wat ik doen moest en ik kan mij zo voorstellen dat jij je ook afvraagt wat nou goede basisoefeningen zijn die je dagelijks kunt herhalen. Tijd voor een lijstje!

1. Squats

Als we het over basis oefeningen vanuit huis hebben mogen squats niet ontbreken. Squats kun je gemakkelijk op je eigen niveau uitvoeren en zijn een goede oefeningen voor billen en benen. Geen idee hoe je een juiste squat uitvoert? Lees dan dit artikel even.

2. Planking

De plank is een hele goede oefening voor je core. Zorg dat je lichaam in een rechte lijn is en kijk of je de houding steeds iets langer kunt volhouden.

3. Superman

Deze oefening doet zijn naam eer aan en lijkt dan ook niet voor niets op een vliegende superman. Je traint je core en rug zonder je nek te belasten.

oefeningen vanuit huis

4. Jumping jacks

Een goede cardio oefening om warm te worden (en te blijven). Deze oefening vind je terug in bijna iedere 7 minuten workout en dat is niet voor niets, want in korte tijd breng je hierbij veel teweeg.

5. Jackknifes

Als we het hebben over buikspieren en abs, is de jackknifes de perfecte oefening.

6. Step ups

Lijkt zo simpel, is het eigenlijk ook, maar heeft zeker resultaat wanneer je het regelmatig herhaalt; de step ups.

7. Starburst

Lijkt veel op de jumping jacks, maar toch net even anders. Tevens onmisbaar in veel workouts vanwege de intensiteit.

Benieuwd naar de benen en billen workout van Marlou? Bekijk hem hier

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.