Recept: Ontbijt met dessertrijst

Goedemorgen! Vandaag heb ik een lekker ontbijtrecept voor jullie: ontbijt met rijst. We kennen allemaal de havermoutontbijtjes wel, maar rijst is natuurlijk ook een prima bron van koolhydraten, en dus energie.

De voedingswaarden van dessertrijst zijn hetzelfde als die van gewone witte rijst. Wanneer je het kookt met melk, wordt het natuurlijk wel anders dan wanneer je het met water kookt. In dit recept maak ik het met water.

Ontbijt met rijst – Wat heb je nodig:

– 50 gram dessertrijst
– 250 ml water
– 1 appel
– kaneel
– rozijnen
– eventueel vanillearoma
– 1 scoop eiwitpoeder
– eventueel kokosschaafsel of granola

Hoe maak je het?

Doe de rijst, het water en 1 scoop eiwitpoeder in een pannetje en breng het aan de kook. Als je het lekker vindt, kun je er een theelelepel vanillearoma doorheen doen. Als je eiwitpoeder met een smaakje gebruikt, geeft dat al voldoende smaak en heb je geen vanillearoma nodig. Zet het vuur laag en roer af en toe. Als het water is opgenomen, is de rijst goed. Proef af en toe even, dan proef je vanzelf wanneer het goed is. Ik vergat vandaag het eiwitpoeder. Dat is niet erg, het smaakt evengoed nog prima. Alleen mis je hierdoor de eiwitten, die ik toch altijd wel graag aan mijn ontbijt toevoeg. Als laatste voeg je een handje rozijnen toe, zodat die ook een beetje warm worden.

dessertrijst_4

Terwijl de rijst staat te pruttelen, snijd je de appels in kleine stukjes. Ik laat de schil er gewoon aan zitten, maar je kunt ze uiteraard schillen als je dat lekkerder vindt. Gooi de appel in een koekenpan met wat kokosolie en lekker wat kaneel (ik gebruikte 2 theelepels kaneel). Niet te lang bakken, zodat de appel niet te slap wordt.

dessertrijst_3

Dan doe je de rijst in een kom en schep de appelstukjes er bovenop. Ik deed er nog wat kokosschaafsel op, je kunt er ook voor kiezen om er bv wat granola of gehakte nootjes op te doen. Maar zonder versiering smaakt dit ontbijtje ook prima.

Eet smakelijk!

dessertrijst_2

dessertrijst_1

Lees ook: Nieuwe uitdaging: Miracle morning

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Ik ontbijt wel vaker met rijst, het vult goed en is ook nog eens onwijs lekker. Gewoon doen dus!

Reageren

Your email address will not be published.