Op je gemak in de sportschool, hoe doe je dat?

Op je gemak in de sportschool? Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Nog altijd vinden, met name, veel meiden het lastig om de stap naar de sportschool te maken. Vaak voelen zij zich niet op gemak tussen de apparaten, dumbbells en barbells. Of er wordt gedacht dat zij zichzelf niet op hun gemak zullen voelen in het ‘krachthonk’ tussen al die mannen.
Dit laatste is in veel gevallen te ontkrachten, want steeds meer meiden zijn in de fitnesszaal te vinden om aan hun kracht te werken. Dat je als vrouw in je eentje tussen alle sterke mannen staat is dus niet waar. Maar hoe ga je jezelf nu thuis en op gemak voelen in de sportschool? Hier heb ik een aantal tips voor:

Op je gemak in de sportschool met deze tips:

Tip 1: Proeflessen

Bedenk waar een sportschool voor jou aan moet voldoen. Denk aan: locatie, het aanbod qua trainingen / groepslessen, zonnebank etc. etc. Als je dit allemaal voor jezelf op een rijtje hebt, maak dan een afspraak bij de sportschool van jouw keuze. Een afspraak maken wanneer je totaal nieuw bent met de sportschool is zeer aan te raden. Het personeel heeft dan net wat meer persoonlijke aandacht en kan jou wegwijs maken in de sportschool. Vergeet niet om je sportoutfit mee te nemen zodat je gelijk een proefles kunt volgen, zo kun je gelijk wat sfeer proeven. Bevalt de sportschool goed en heb je er voldoende over nagedacht? Sluit dan een (bij jou passend) abonnement af. Op deze manier voorkom je dat je een abonnementen afsluit bij een sportschool, waar je uiteindelijk niet wilt gaan trainen.

op je gemak in de sportschool

Tip 2: Ga op vaste dagen en tijden

Ga je (net als ik) in je eentje naar de sportschool om je flink in de fitnesszaal uit te leven? Probeer dan zoveel mogelijk op vaste dagen en tijdstippen te gaan. Veel andere sporters doen dit ook, wanneer jij dit ook doet  leer je steeds meer mensen kennen. Na verloop van tijd zullen zij jouw progressie zien en je hier wellicht mee complimenteren. Dit stimuleert jou om weer door te gaan. Een voordeel van alleen trainen is dat je met niemand rekening hoeft te houden en sneller klaar bent. Wil je toch liever samen met iemand trainen? Zoek dan een trainingsmaatje die dezelfde motivatie heeft als jou, zodat jullie elkaar kunnen aanmoedigen tijdens de training.

Voel je op je gemak in de sportschool 3

Tip 3: Geef jezelf de tijd om te wennen

Het is niet vreemd dat je jezelf na een week (of soms paar weken) nog niet helemaal thuis voelt in de sportschool. Geef jezelf de tijd om te wennen! In het begin moet je nog uitzoeken hoe de bepaalde oefeningen werken en weet je nog niet precies waar alle apparaten / dumbbells / groepsleszalen zijn. Naar mate de tijd verstrijkt voel jij je helemaal op gemak in de sportschool en ben je bijna vergeten hoe het voelde toen je voor de eerste keer binnen kwam.  Inmiddels ben je niet meer weg te denken uit de sportschool en zijn je workouts een way of life geworden!

Voel je op je gemak in de sportschool 4

Extra tip voor extra gemak!

Kies voor een sportschool met airco! Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dit is zeker niet zo. Veel sportscholen beschikken niet over een airco en ik kan je vertellen, sporten zonder airco is geen pretje. Wanneer je het te warm krijgt en je inmiddels zo rood als een tomaat bent, dan is een goede trainingssessie ver uit het zicht. Bij mij (als hoofdpijnpatiënt) volgt er na een oververhitte workout snel hoofdpijn of soms een fikse migraine aanval. Een (goedwerkende) airco is daarom zeker geen overbodige luxe.

Mijn favoriete sportschool

Zelf train ik al bijna 9 jaar bij Robs Health Center in De Lier. Hier is de sfeer heel relaxt, ik heb veel mede sporters leren kennen en de instructeurs zijn heel aardig en behulpzaam. Voor mij is de persoonlijke touch heel belangrijk en vind ik het prettig dat ik geen ‘nummertje’ ben, maar dat er ook oprecht interesse in mij wordt getoond. Deze sportschool voelt door dit alles als een tweede thuis. Ik kijk er daarom altijd naar uit om weer te gaan sporten. Het is voor mij een van de leukste momenten van de dag.

Hoe is dit bij jullie? Hebben jullie er lang over gedaan om je thuis te voelen in de sportschool?

Liefs,
Laura

Wil je graag tips voor de keuze van de juiste sportschool? Lees ook: 4 tips voor het kiezen van een sportschool

 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.