Personal training: 5 redenen waarom ik het zo leuk vind

Graag wil ik jullie even voorstellen aan mijn personal trainer Hans die mij al ruim 5 jaar coached. Ja, leest het goed zo’n 5 jaar geeft hij mij personal training en na al die jaren voelt elke training nog steeds als een soort feestje. Dit zijn de 5 redenen waarom ik personal training zo leuk vind!

Personal training

Tegenwoordig is er in de meeste sportscholen wel een personal trainer aanwezig en ik heb het idee dat het er steeds meer worden wat ik op zich ook best logisch vind omdat:

Personal training is één van de meest effectieve trainingsmethoden.

Samen met je personal trainer stel je je doelen vast en hij of zij maakt daar speciaal voor jou een trainingsprogramma, en soms ook een voedingsschema, op maat bij. Mocht je denken dat een personal trainer alleen voor mensen met een enorm budget is, dan kan ik je geruststellen: natuurlijk hangt er wel een prijskaartje aan, maar in mijn tuin groeit (helaas) ook geen geldboom.
personal training trainers

Mijn personal trainer Hans samen met zijn’aanstaande’ Carien in actie.

Mijn personal trainer Hans

Voordat ik je de 5 redenen vertel waarom ik personal training zo leuk vind, lijkt het me wel zo netjes om Hans van Personal Trainer Groningen aan je voorstel:

Relatie: woont samen met zijn aanstaande vrouw Carien en wordt in oktober voor het eerst papa
Sporten: voetbal en fitness
Ervaring fitnessbrache: 2 jaar fitness instructeur en sinds 2009 zelfstandig Personal Trainer
Trainingen: functionele training, small grouptraining, pre-/postnatale training, sport specifieke training en training met dysfuncties of blessures
Specialiteiten: gewichtscontrole, leefstijlcoaching, variatie in oefeningen/trainingen en motiverend coachen
Opleidingen: Instituut voor Sportstudies, bachelor Sportgezondheid met als specialisatie (sport)voeding, PTA Global, Fitness First PT opleiding, LAPT-opleiding en Certified Personal Trainer

https://instagram.com/p/BWJ9CEjAu55/

5 redenen waarom ik personal training zo leuk vind

 • Persoonlijke begeleiding

  De persoonlijke begeleiding werkt voor mij ontzettend goed omdat Hans mijn achtergrond kent en hij, samen met mij, goed in de gaten houdt dat ik op een gezonde manier sport (dus niet doordraaf). Hij weet precies wanneer ik nog een stapje extra kan zetten en wanneer ik mijn grens bereikt heb.

  Door zijn hulp heb ik geleerd hoe ik een oefening moet uitvoeren om het optimale resultaat te bereiken en weet ik nu wat mijn sterke en zwakke punten zijn.

  Naast bikkel hard trainen is het ook super gezellig en kletsen we in een half uur heel wat af.

 • Werken aan mijn doelen

  Naast dat ik van sporten ontzettend blij word, vind ik het ook prettig om een doel voor ogen te hebben. Nu ligt de focus vooral op het vergroten van mijn spiermassa en het vinden van een gezonde balans in voeding en sporten. Een mooi doel toch? Om de zoveel weken evalueren we hoe het gaat en kijken we of en hoe mijn trainingsschema aangepast moet worden.

 • Gevarieerde trainingen

  Volgens mij heb ik in al die jaren dat ik met Hans train nog nooit 1 x dezelfde training gehad. De combinatie qua oefeningen en herhaling varieert elke training en het komt best vaak voor dat ik als een soort proefkonijn ‘iets’ mag uitproberen. Dat laatste vind ik, nieuwsgierig als ik ben, alleen maar super leuk.

  Eigenlijk voelt elke training, ondanks dat het best pittig is, als een feestje!

 • Kennis & ervaring

  Omdat Hans zich blijft ontwikkelen in zijn kennis over trainingen, voeding en coaching profiteer ik daar natuurlijk ook van. Ook met allerlei vragen over verschillende oefeningen en voeding kan ik altijd bij hem terecht. Dat legt hij me dan heel duidelijk uit (of zoekt het voor me op) en daar leer ik ontzettend veel van; alles rondom sport en voeding vind ik gewoon bere interessant.

 • Grenzen verleggen

  Als ik met Hans train leg ik het bijltje er toch iets minder snel bij neer dan wanneer ik alleen train. Tja, ik ga natuurlijk opgeven, zo eigenwijs ben ik ook wel weer. In mijn eentje is er toch niemand die ziet dat ik de ene herhaling of dat extra setje achterwege laat omdat ik ‘echt niet meer kan’.

https://instagram.com/p/BWKLOuyAJ2b/

Niet nadenken & tijdsbesparing

Wat ik ook heel fijn vind is dat ik niet hoef te bedenken wat ik tijdens een training ga doen en dat ik zelf niet ‘aan de sleep’ hoef met allerlei materialen die ik wil gebruiken. Wat ik met Hans in 30 minuten uur doe, daar doe ik in mijn eentje ongeveer een uur over. Het bespaart me best veel tijd en in die ‘extra’ 30 minuten kan ik een heerlijke maaltijd koken!
personal training voeding

After we train: we eat!

Hoe train jij?

Als jij ook met een personal trainer traint, ben ik heel benieuwd naar jouw ervaringen. Of lijkt het je juist ontzettend leuk om op deze manier te trainen? Als je tips wilt bij het vinden van een trainer of een andere vraag hebt, laat het me weten in een reactie hieronder. Ik help je graag!

Liefs Lianne

Vind jij sporten op vakantie ook heerlijk, maar heb je geen idee ‘what to do’ op je vakantiebestemming? Sporten op vakantie: 12 x zo blijf je fit op vakantie!

 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Waarom een massage goed voor je is

Even tijd voor je zelf nemen is soms erg lastig. Maar toch is dit erg belangrijk. Als fitgirl ontstress ik...

Sluiten