Personal update: Hoe gaat het met mijn herstel van anorexia?

Tijd voor een personal update! Al een paar weken loop ik te tubben wat ik jullie over mijn herstelproces van anorexia wil vertellen. Nu ben ik daar best open over, maar omdat de media fitgirls vaak koppelt aan een eetstoornis vind ik het best moeilijk. Daarom heeft m’n personal update even op zich laten wachten; but here it is!

De media & fitgirls

De media is de laatste tijd vrij negatief over het fenomeen fitgirls en koppelt dit vaak gelijk aan eetstoornissen. Zelf had ik al een eetstoornis voordat het woord fitgirl überhaupt bestond en mijn kijk hierop is dan ook iets gecompliceerder dan de media het brengt. Mijn eetstoornis was voor mij een uiting van mijn struggles. Het gaf me een gevoel van controle, een manier om mijn issues op te lossen. Bull shit natuurlijk want het lost niets op en ik kreeg er een extra probleem bij.

Voor mij is een fitgirl iemand met een gezonde lifestyle qua voeding, sport én mindset. Dat je gezond eet en sport zegt niets over hoe je je voelt. Voel je je van binnen happy dan straal je dat uit, ongeacht je gewicht, je trainingsschema en je voeding. In mijn ogen heeft een echte firgirl hier een gezonde balans in gevonden. Een healthy woman vind ik eigenlijk een mooiere omschrijving.

Trigger

Wel denk ik dat ‘het perfecte plaatje’ van een fitgirl een trigger  kan zijn waarbij je de balans tussen gezond en ongezond kwijtraakt, soms met een eetstoornis als gevolg. Je denkt dat als je aan dat ‘perfecte plaatje’ voldoet, je echt blij bent met jezelf en je problemen oplossen. Zo werkt het dus niet omdat je al je issues gewoon met je mee neemt. Sporten en gezond eten is helemaal prima, zolang je het woord ‘te’ achterwege laat. Om te dealen met je problemen, denk ik dat je zelf met die issues aan de slag moet.

Dit is hoe ik naar de media en de lifestyle van een echte fitgirl kijk, misschien heb jij een hele andere mening en dat respecteer ik natuurlijk helemaal. Dus ik hoop dat jij mijn mening ook respecteert.

personal update

Dafne Schippers vind ik persoonlijk echt een healthy woman.

 

Personal update: Hoe gaat het nu met mij?

Sinds mijn laatste personal update is er best veel veranderd:

Body & Mind

Wat zie jij eigenlijk als je in de spiegel kijkt? Kijk je vooral naar de dingen die je niet mooi vindt? Zo keek ik altijd wel naar mezelf. Ik besef me steeds meer wat ik allemaal met mijn lichaam kan. Dit is echt goed tot me doorgedrongen nu mijn moeder door een herseninfarct zwaar gehandicapt is. Voor haar zijn heel veel dingen niet vanzelfsprekend meer. Ik waardeer mijn lichaam steeds meer om alles wat ik er mee kan en kijk niet alleen meer naar mijn looks. Naast mijn looks is er natuurlijk ook nog weg naar een voor mij passend gewicht. Met kleine stappen ga ik vooruit, maar helaas werkt mijn lichaam niet altijd mee. Ik heb namelijk (behoorlijk) last van PDS en ik heb een chronische alvleesklierontsteking. In mijn mindset is er best veel veranderd: ik ben veel opener en ik ontdek steeds meer wie ik echt zelf ben zonder eetstoornis. Voor de buitenwereld is dit misschien nog moeilijk zichtbaar, maar de mijn familie en vrienden zien al een wereld van verschil.

Food

In mijn laatste eetdagboek vertelde ik dat ik op een soort discovery ben en ontdek wat ik echt lekker om te eten vind. Hier ben ik nog steeds mee bezig en ik eet steeds meer dingen die ik jaranlang niet gegeten heb. Oké, elk ‘nieuw’ ding vind ik spannend, maar toch doe ik het wel.

personal update

Sinds kort ben ik een enorme pindakaas fan!

Fit

Iedere week sport ik met mijn personal trainer en daarnaast train ik ook in mijn uppie en dobber ik wekelijks in het zwembad. Ik doe het rustiger aan en leer steeds meer te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Having fun, is mijn belangrijkste doel.

personal update

Zwemspullen bij elkaar zoek en hup naar het zwembad.

Hulp van anderen

Om mijn mindset te ‘resetten’ en te leren dealen met mijn struggles word ik fantastisch begeleid door een heel team van specialisten bij Human Concern. En niet te vergeten alle steun en liefde die ik van mijn familie en vrienden krijg.

Work

Over mijn werk heb ik jullie niet vaak iets verteld, wel heb ik hierin een belangrijke stap gezet. In april heb ik me ziek gemeld omdat de combinatie van werken en herstellen van een eetstoornis me te veel werd. Ik werk nog steeds niet en focus me nu op mijn herstel en de dingen waar ik blij van word, zoals mijn familie, mijn hond en het schrijven voor Followfitgirls en Followfashion.

personal update

Mijn hart gaat ook sneller klopper van fashion, beauty en lifestyle.

Achter de wolken schijnt de zon

De uitspraak ‘achter de wolken schijnt de zon’ vind ik wel een mooie quote om dit artikel mee af te sluiten. Herstellen van een eetstoornis is heftig, maar met vallen en opstaan kom ik er wel want achter de wolken schijnt altijd de zon!

Wat vind jij en wat zijn jouw struggles?

Hoe kijk jij naar de combinatie media & fitgirls? Herken je iets in mijn struggles, heb je vragen over mijn herstel of whatever? Je mag me alles vragen via een reactie hieronder of stuur me mailtje. Ik help je graag waar ik je kan!

Liefs Lianne

Heb je de personal update van Ellen al gelezen? Ze is zwanger!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
halve marathon van Amsterdam
Raceverslag van de halve marathon van Amsterdam – Spoiler alert: het ging super slecht!

Zondag was het zo ver en liep ik voor de derde keer de halve marathon van Amsterdam. Ik had er...

Sluiten