Plantaardige voeding meets proteïnen

“I’m Popeye the Sailor Man. I’m strong to the finish. Cause I eat my spinach. I’m Popeye the Sailor Man. Toetoee”

Toen ik dit onderwerp aan het uitwerken was voor deze nieuwe post, moest ik gelijk aan het Popeye lied denken. Klinkt misschien wat stom, maar eigenlijk is het zo gek nog niet… Het tekenfilmfiguurtje Popeye eet spinazie en hop hij is super sterk. Kan dat wel, krachttraining in combinatie met een plantaardig voedingspatroon? Heeft dit nut? Waar haal je dan je broodnodige eiwitten vandaan? Allemaal vragen die ik mij een tijd geleden ging stellen. Dit op het ogenblik dat ik mijn eerste voetstappen zetten in het achterste gedeelte van de fitness… het mannenwalhalla… krachttraining.

Sofie meets krachttraining

Zoals jullie wel weten leef ik zelf grotendeels op alles wat uit ‘den hof’ komt. Nu ben ik sinds enkele maanden wat meer gaan toeleggen op krachttraining. ‘Doe dat maar’, zei mijn fitnesscoach: het is goed voor het behouden van je spiermassa, plus deze zal toenemen, je calorieverbranding in rust zal stijgen en je cardiotrainingen gaan er enkel op vooruit gaan. Klinkt super niet? Dacht ik ook, zo gezegd zo gedaan: Sofie meets krachttraining + plantaardige voeding meets proteïnen!

Wekelijks train ik toch vier maal afwisselend verschillende spiergroepen. Best wel leuk om te doen, maar oh boy… de eerste weken heb ik spierpijn gehad. Zonder zeveren, naar toilet gaan of de trap nemen is de hel na legday. Ik werd er wel nog eens dubbel zo gemotiveerd van… ahja want je voelt het werken. Nu ja, to the point! Wat eet ik nu om toch resultaat te boeken. Want niet belachelijk doen: resultaten wil iedereen zien.

plantaardige voeding

Plantaardige voeding meets proteïnen

Ik moest dus op zoek gaan naar voeding die past binnen mijn ‘boomknuffelaar levensstijl’ en die ook goed is voor mijn spieren. Na wat recherche bleek dat ik al veel zaken at die rijk zijn aan eiwitten. We hebben dus geen vlees, melk of eieren nodig om aan onze dagelijkse hoeveelheid proteïnen te komen. Mannen hebben ongeveer 56 gram per dag nodig, vrouwen 46 gram per dag.

Om het wat overzichtelijk te maken heb ik hieronder een tabel gemaakt met verschillende producten en hun hoeveelheid aan eiwitten. You can thank me later ;-)

Schermafbeelding 2016-09-01 om 13.01.22

Mag het een beetje meer zijn…

Op dagen dat ik denk toch net niet aan mijn hoeveelheid Plantaardige eiwitten uit voeding te komen, neem ik na mijn krachttraining, als snack, een proteïnenshake.

– Sunwarrior protein – raw vegan: smaken vanille, chocolade en naturel;

– Mattisson Vegan Protein Superfood Shake;

– Pu Ya Vegan Protein Drink Vanille – Aardbei.

Bereiding: 25 à 30 gram van een vegan whey poeders met 330 ml plantaardige melk naar keuze (amandel-, rijst-, hazelnoot-, sojamelk), shaken en genieten. Voor de meest optimale werking drink je deze het best na je workout.

Wat ook altijd een goede optie is, is om in je ontbijt een schep whey poeder te doen: bij je yoghurt bowl met granola, sojamelk, mugcake, havermout,… het past overal bij en zo heb je toch je hoeveelheid proteïnen binnen.

plantaardige voeding

Resultaten

Ik ben nu één maand bezig met dit alles en moet zeggen dat na de weging een klein resultaat was. Mijn spier- en vochtmassa (want deze kunnen enkel samen gemeten worden) was één maand geleden 43 kg vandaag 43,5 kg.

Geen wow resultaat tot op vandaag, maar ik ga het toch nog even blijven vooruit doen. Best wel leuk ook die afwisseling met mijn cardiotraining. Mijn zus gaat sinds enkele weken ook mee en zo hebben we een tête-à-tête tijdens en na de trainingen.

In de volgende post zet ik enkele eiwitrijke plantaardige gerechten op een rij. Dus tot snel!

Veel liefs,

Sofie

Het lekkerste tussendoortje als je het ons vraagt: bananenbrood! Hier vind je de lekkerste recepten.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.