Een platte buik: 7 tips voor je training

Een platte buik krijg je helaas niet zomaar. Hier is echt inspanning voor nodig. Training en voeding spelen een grote rol. Ik deel 7 tips voor je training om buikvet te verliezen. Met de juiste training kom je al een heel eind.

Een platte buik? Deze oefeningen gaan je helpen

1. HIIT

Voeg een hoog intensieve interval training (HIIT) toe aan je training. Hiermee krijg je jouw stofwisseling omhoog en verbrand je vet. In veel sportscholen bieden ze een HITT aan als groepsles. Bekijk ook hier de video van Marlou waarbij je een HIIT-workout thuis kunt doen. Je kunt er ook voor kiezen om voor een hoog intensieve oefening, zoals hardlopen op 90% van je maximale hartslag, af te wisselen met een laag intensieve oefening zoals wandelen in een rustig tempo. Een onderzoek uit 2008 van de universiteit van New South Wales liet zien dat mannen en vrouwen die 15 weken drie keer per week een HITT-training deden elf procent meer vet verloren dan anderen die normale cardio deden.

2. Wissel zware en lichte gewichten af

Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je gedurende dag verband. Volgens voedingsdeskundige Jesse Burdick kun je het beste kiezen voor een mix van dagen met zware en lichten gewichten. Het tillen van zware gewichten met weinig herhalingen zorgen ervoor dat je stofwisseling hoger is tijdens je rust. Meer herhalingen met minder gewicht zorgen er weer voor dat je meer calorieën verbrandt tijdens je training. Je kunt je vetverbranding maximaliseren door je training af te wisselen. Probeer eens vier sets in je training op te nemen, waarbij je twee sets weinig herhalingen met veel gewicht pakt en de andere twee sets meer herhalingen met minder gewicht pakt.

 

platte buik

3. Neem korter rust

In de sportschool kom je om te trainen. Probeer dus de gezellige gesprekken iets te minderen. Wanneer je traint met gewichten, neem dan een minuut of zelfs minder rust tussen je sets. Onderzoek toont namelijk aan dat als je slechts 30 seconden rust tussen je sets houdt, de snelheid waarmee je calorieën verbrandt wel 50% hoger kan zijn dan wanneer je langer rust neemt. Denk aan die platte buik ;-)

4. Squatten

De oefening der oefeningen: de squat. De squat vergroot je kracht en is dé oefening als het gaat om vet verbranden (lees: platte buik). Dit komt omdat je met deze oefening vrijwel alle spieren traint. Zorg uiteraard wel dat je de oefening op de juiste manier uitvoert. Let op je rug, houd je core aangespannen en zak langzaam naar beneden alsof je op en denkbeeldige stoel gaat zitten. Lees hier ook extra tips hoe je de squat goed uitvoert.

platte buik

5. Pak losse gewichten

Wanneer je met losse gewichten traint, zet je je spieren harder aan het werk dan wanneer je op apparaten traint. Je spieren moeten harder werken om je lichaam te stabiliseren. Hierdoor verbrandt je meer calorieën.

6. Explosie

Door bewegingen sneller uit te voeren verbrandt je sneller calorieën. Kies een gewicht van 30 procent van je maximale gewicht bij één herhaling, en maak drie tot acht sneller herhalingen bij je eerste twee sets. Daarna stap je over naar de laatste twee sets waarbij je de herhalingen trager uitvoert.

7. Sport op een lege maag

Aan mij persoonlijk niet besteed, maar wel erg effectief voor een platte buik: trainen op een lege maag. Omdat je glycogeenvoorraad leeg is als je wakker wordt zal je lichaam vet gebruiken om aan energie te komen. Je verbrandt niet perse meer calorieën met trainen op een lege maag, maar je verbrandt wel meer vet. En dit is precies wat je nodig hebt voor een platte buik.

Niet de gym in?

Is een sportschool niks voor jou? Geen probleem. De beste sporten om een calorieën te verbranden zijn skaten (425 per 30 min), hardlopen (374 per half uur), touwtje springen (340 per half uur) en tennis (272 per half uur). En hiervoor hoef je geen stap in de sportschool te zetten. Verwacht alleen niet direct wonderen. Om een platte buik te krijgen zul je ook echt op je voeding moeten letten. Maar een goed begin met je training is het halve werk!

Liefs, Manon

Hardlopen kan natuurlijk ook. Met een training van maximaal 10 kilometer kan jij zelfs een halve marathon rennen!

Bron: Muscle & Fitness Magazine

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Auberginesalade met verse kruiden & yoghurtdressing

Hoe zal ik deze vegan auberginesalade omschrijven? Een salade met veel verse kruiden en een verrassende textuurcombinatie. Het is lekker...

Sluiten