Preppen weekmenu 4

Ik ben bezig met Personal Body Plan (waarom? Dat lees je hier) en maak wekelijks een menu die ik met jullie deel. Dit menu is gericht op mijn persoonlijk doel, namelijk een tijdelijk energietekort creëren. Je kunt de menu’s helemaal proberen, maar ook ter inspiratie gebruiken. 

Zo! Dit is mijn eerste en tevens ook mijn laatste weekmenu met calorie- en voedingswaarden in plaats van de handpalm-methode. Het was niet alleen veel werk om het allemaal vooruit te rekenen, maar  ook merk ik dat ik zelf in een routine begin te komen en dat mijn weken op wat gerechten na niet heel veel van elkaar verschillen. Ik ga nog zeker door met preppen  hoor, maar niet meer voor alle maaltijden. Hopelijk hebben jullie een goed idee kunnen krijgen van hoe je kunt preppen en hoe je weekmenu eruit kan zien. Maar niet getreurd, ik vind het uitzoeken van lekkere recepten nog altijd een grote uitdaging en dit ga ook zeker blijven doen en met jullie blijven delen! Het zullen dan met name eiwitrijke maar vet-, koolhydraat- en caloriearme recepten zijn. Wat er precies op het menu staat zie je dus volgende week!

Nog even terugblikken op mijn vorige weekmenu… De muffins waren bij mij één gore mislukking! Gatsiederrie! Het waren meer aan elkaar gekleefde groenten en zijn na een paar hapjes regelrecht de vuilnisbak in gegaan. En dat wil wat zeggen, want ik gooi echt niet graag eten weg. Dus als je nog een goed recept hebt voor hartige muffins – die laag zijn in vetten (dus weinig eidooiers) – dan hoor ik het graag. Gelukkig maakte de vezelrijke kwarktaart een hoop goed (zie omslagafbeelding!). Jeetje, wat heb ik daar van genoten. Omdat het recept voor 8 stukjes taart was heb ik 4 stukken ingevroren. Dat kan gewoon! Ik heb nu één ontdooid taartpuntje gegeten en het smaakte heerlijk. De structuur was misschien iets anders? Maar dat kan ook komen doordat ik het iets te lang in mijn tas bewaard had voordat ik het op at ;-)

Komende week: bloemkool, bananenbrood en een lekker visje

Komende week staat er bloemkool op het menu. Maar dan niet zomaar bloemkool natuurlijk! Ik heb weer een goed receptje voor jullie uitgezocht. Verder een heerlijke bananenbrood met veel eiwitten en minder koolhydraten dan vaak bij andere recepten. Verder zie je dus in dit menu al dat mijn afwisseling iets minder is geworden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet denk dat ik vijf dagen achter elkaar hetzelfde ga eten, maar dat ik juist wat ruimte laat voor spontane etentjes en gerechten. Door het tracken van de calorieën heb ik nu veel meer grip op mijn inname en kan ik dit toch iets makkelijker doen. Ik kies dan gewoon een recept uit waarmee ik nog mijn macro’s voor die dag hoop te halen. En dat lukt…soms ;-)

Heel veel succes met jullie sport- en eetplanning deze week! En als je nog een lekker simpel gerechtje voor me heb, héél graag!

Download het vierde weekmenu hier. Enjoy!

X Ana

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Hoi Anna,

  Ik heb altijd het probleem dat ik tussen de middag echt een honger gevoel krijg, als ik dan een salade ga eten gaat mijn buik alleen maar rommelen en dat voelt niet fijn. terwijl ik juist na de lunch een verzadigd gevoel heel fijn zou vinden. ik heb laatst een week alleen salades als lunch gegeten, en dan wel goed samengestelde salades. Toch kan ik er niet aan wennen, en ben ik niet verzadigd. Is hier misschien een verklaring voor?

  • Ana Lopez Swinkels schreef:

   Hoi Floor!
   Bedankt voor je reactie! En wat je schrijft vind ik heel herkenbaar. Het is bij salades de kunst om volume te creëren zodat je maag vol aanvoelt met relatief weinig calorieën. Maar ik merk zelf ook wel: ook al is mijn bak sla/groenten nog zo groot, ik krijg niet echt een verzadigingsgevoel. Daarom is het belangrijk om naast groenten, vulling en vezels ook voldoende eiwitten in je salade te doen. Het voordeel van het eten van eiwitten is dat ze een verzadigende werking kunnen hebben.
   En als dat – net zoals voor mij – nóg niet altijd voldoende is dan kun je ervoor kiezen om toch wat meer vulling te geven aan je salade. Dan doe ik bijvoorbeeld 100 gram kikkererwten, 50 gram witte kaasblokjes van Arla (10% vet) er in. Mijn salade wordt daarmee niet alleen een stuk lekkerder maar ze vullen ook nog eens meer. Dit zie je uiteraard terug in het calorieaantal maar als je kiest voor de juiste ingrediënten dan zal dat best wel meevallen. Bovendien zit ik persoonlijk liever goed vol van een goede salade dan dat ik snel daarna weer honger heb en dingen ga eten die juist nog slechter zijn.
   Toevallig dat Personal Body Plan hier gisteren een interessant artikel over plaatste: https://personalbodyplan.com/library/artikel/184/hoe-creer-ik-maaltijdvolume
   Misschien heb je daar ook nog iets aan! Maar het belangrijkste ik dat je iets doet wat voor joú werkt :)

   Heel veel succes! En als je uiteindelijk goede recepten voor salades spot, dan hoor ik het ook graag!
   Liefs, Ana

Reageren

Your email address will not be published.