Recept: Chia pudding

Net als vele anderen heb ik best veel superfoods in de kast staan. Ze staan ook een beetje op gebruik; de superfoods die ik het liefste eet of in een smoothie blend staan vooraan. Chia zaadjes staan een beetje achter in mijn kast. Maar waarom? Ik weet niet zo goed wat ik er allemaal mee kan doen als ik heel erg eerlijk ben. Ik doe ze wel eens door een smoothie bijvoorbeeld. Maar om nou echt te zeggen dat ik er fan van ben? Ik weet het niet. Daarom wordt het gewoon tijd voor een leuk en simpel receptje om chia zaadjes te kunnen waarderen.

Waarom zouden we chiazaadjes eten eigenlijk? Even voor de info; chiazaad bevat o.a. magnesium, omega 3 vetzuren, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium en volop vezels. Ook kan het helpen je bloedsuikerspiegel in balans te houden. De zaadjes nemen goed vocht op en krijgen een beetje een jelly achtige feeling. Maar die jelly zorgt ervoor de koolhydraten wat trager worden omgezet in suikers. En die jelly zorgt er ook voor dat je je snel verzadigd voelt. Dus voor mensen die op zoek zijn naar een gezond ontbijtje of snack; ga het eens proberen! Ben je bezig met gewichtsverlies? Dan is dit ook een heel prettig product om wat meer te gaan integreren in je dagelijkse routines.

 

chiapudding

Ingrediënten voor 1 potje chia pudding:

– 1 klein blikje kokosmelk (200ml)
– 2 eetlepels chiazaad
– 1 eetlepel honing

Serieus? Ja serieus- that’s it. En de bereiding is even makkelijk;

Alle ingrediënten bij elkaar voegen en in een potje en in de koeling een nachtje laten staan. s’Ochtends is je pudding helemaal klaar! Het is wel belangrijk dat je echt het blikje kokosmelk pakt ipv andere substanties. Deze combinatie maakt namelijk dat het echt een pudding wordt, en met andere vloeibare vormen van melk krijg je het niet voor elkaar. Ook is het qua smaak echt heel erg fijn. Het vult goed en kokos is hemels. Ik vind het niet nodig om er stevia oid in te doen. De kokos en honing maken het zoetig maar niet mier ;) Om je andere superfoods niet te kort te doen kun je natuurlijk wel lekker de bovenkant toppen met nog wat extra superfoods. Ik heb kokossnippers en amandel gebruikt. Dat zijn toch wel mijn favorieten! Maar gebruik bijvoorbeeld ook eens vers fruit!

Ik ben heel erg benieuwd naar nog meer chia recepten, maar voor nu vind ik dit een goed begin!
Als ik nieuwe ideeën bedenk, dan horen jullie dat natuurlijk snel… :)

Eet smakelijk en ik wens jullie een topdag!

Ciao!

Manon

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

 • Marjolein schreef:

  Heb dit receptje nu 2 keer geprobeerd, maar hij wil bij mij nog niet helemaal lukken (en dat terwijl het zo simpel lijkt :O ). Als ik het maak, de avond van tevoren, dan blijft het toch nog redelijk vloeibaar. Het is wel enigszins ingedikt, maar heeft nog niet echt een pudding structuur. Daarom mijn vraag, zou je me kunnen vertellen welk merk kokosmelk je gebruikt, misschien dat daar nog verschillen in zitten?

  • Hoi Marjolein,

   wat gek! ik gebruik altijd een blikje kokosmelk van Ekoplaza eigen merk. Als het nou volgende keer nog steeds niet wil; probeer eens een theelepel extra chiazaadjes. Maar het gaat vast lukken met de goede kokosmelk :)
   succes!!
   xx

   Manon

   • Marjolein schreef:

    Met een ander merk is het wel gelukt. Heb het daarnaast ook wat langer in de koelkast laten staan en nu was het perfect! Vind het een erg lekker en vullend ontbijtje en hou het daarna altijd zeker uit tot de lunch, bedankt voor het delen van het receptje! Inmiddels ook al andere chiazaad recepten gevonden die je bevallen?

Reageren

Your email address will not be published.