Recept: Gezonde(re) appelflap

Zodra de maand december aanbreekt sta ik als een van de eerste bij mijn favoriete oliebollenkraam in de rij. Nu wilde ik zeggen dat die oliebol me gestolen kan worden, maar dat is niet helemaal waar want óók van die oliebol word ik blij, maar nog euforischer word ik van de appelflap. Toen we afgelopen week filodeeg over hadden en een vriezer tekort, ging ik aan de slag met appelflappen maken. En dan ga ik natuurlijk voor de variant zonder de dikke vette bladerdeeg, roomboter en kilo’s suiker. Tot mijn grote verrassing was dit net zo lekker!

Ingrediënten

 • Filodeeg
 • Appel
 • Kaneel
 • Rozijnen
 • Walnoten
 • Eigeel of water

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling. Ik wil binnenkort ook aan de slag met varianten met peer, verschillende soorten noten, kokos, cacao en goji bessen.

gezonde appelflap

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Leg een plakje filodeeg op bakpapier en besmeer deze met water. Pak nu nog een plak filodeeg, leg deze op de andere en besprenkel wederom met water. Herhaal dit eventueel nog eenmaal.
 3. Schil de appel (of doe dit niet) en snijd in stukjes. Verdeel de stukjes over het filodeeg.
 4. Bestrooi de appelstukjes met kaneel, rozijnen en walnoten
 5. Vouw het filodeeg dicht tot een flap of rol op
 6. Besmeer de flap met water of eigeel om extra knapperig te maken
 7. Doe 15-20 minuten in de oven

Benieuwd hoe het minderen met suiker Rosa afging? Bekijk hier het artikel met de conclusie!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.