Recept voor een gezonde kwarktaart

Ik ben echt dol op kwarktaart. Ik zou het elke dag wel kunnen eten. Maar helaas, te ongezond door de suikers. Maar laatst kwam een collega van mij aan met een gezonde kwarktaart via Jelmer de Boer van Personal Body Plan. En ik moet zeggen, het was echt heel erg lekker. Deze taart bestaat uit veel eiwitten door de toegevoegde eiwitpoeder en heeft een gezonde bodem. Daarom wil ik graag het recept met jullie delen.

Benodigdheden voor deze gezonde kwarktaart

Bakvorm
Bakpapier
Gelatineblaadjes
Staafmixer

Ingrediënten voor de bodem

200 gram Fries roggebrood
100 gram ontpitte dadels
32 gram roomboter

Linessa cream cheese light

Ingrediënten kwark

900 gram magere kwark
200 gram Linessa cream cheese light
60 gram whey aardbei (eiwitpoeder. Ik heb deze zelf van de Body&Fitshop)
250 gram diepvries bosbessen (of ander fruit naar keuze)
20 gram gelatine

Hoe maak je het?

Zet een bakvorm klaar waarbij je de bodem bekleed met bakpapier. Leg ondertussen de gelatineblaadjes in het water. Breek het roggebrood in stukjes en snijd de dadels fijn. Verhit boter in een pannetje. Zodra de boter gesmolten is meng je deze met het roggebrood en de dadels. Verdeel het mengsel over de bakvorm.

Bodem kwarktaart

Bodem kwarktaart

Meng de kwark met de creamcheese en de wheypoeder in een schaal. Het beste is om hiervoor een staafmixer te gebruiken. Verhit de de bosbessen in een pan op matig vuur. Zorg dat het net niet gaat koken. Haal de pan van het vuur en meng de gelatineblaadjes door de bosbessen. Voeg nu een klein beetje van het kwarkmengsel toe aan de bosbessen en gelatine. Meng dit goed tot 1 geheel.Voeg nu de rest van de kwark toe en verdeel het geheel in bakvorrm. Laat de taart enkele uren opstijven in de koelkast en klaar is je gezonde kwarktaart!

Mengsel kwarktaart

Mengsel kwarktaart

Je kunt natuurlijk afwisselen met de kwark en whey, als je liever een andere smaak wilt. Ook kun je pure cacao snippers of kokos door de taart heen doen om extra smaak te geven.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
suus smorenburg
Zo begon ik mijn modellencarrière

Daar ben ik weer! Na m’n blog over mijn Nike experience heb ik veel vragen gekregen, over wanneer en hoe...

Sluiten