Recept: simpele zoete aardappelstamppot met rucola

Al mijn hele leven heb ik een haat-liefde verhouding met aardappelen gehad. Wanneer mijn moeder vroeger aardappels kookte, stond ik er beteuterd naar te kijken. Ik vond er gewoon niks aan. Gebakken worden ze al iets aantrekkelijker en in gefrituurde vorm zijn ze natuurlijk favoriet. Ook stampotten eet ik vanwege de aardappel niet graag. De zoete aardappel daarentegen heeft mijn hart gestolen. De smaak vind ik veel beter te doen. Het feit dat ze ook nog verantwoord zijn, is natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Ik bedacht om een lekker stamppotje te gaan maken met zoete aardappel als basis. Het viel goed in de smaak en daarom deel ik dit super simpele recept met jullie!

Ingrediënten voor 2 personen:

Circa 4 à 5 zoete aardappelen (1 kg)
Halve zak rucola (circa 40 gram)
Pijnboompitten
Parmezaanse kaas
Zongedroogde tomaatjes

IMG_1540
Schil de zoete aardappelen en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes, des te sneller ze gaar zijn. Kook de zoete aardappelen in ruim water. Na circa tien minuten zijn de blokjes goed gaar. Je kunt dit natuurlijk altijd even testen door er met een vork in te prikken. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree. Scheur de rucola in stukjes en voeg het toe aan de puree. Je kunt naar eigen smaak de hoeveelheid rucola bepalen. Ik heb ongeveer een halve zak gebruikt voor de stamppot en dat was prima. Rooster tot slot de pijnboompitten kort goudbruin in een koekenpan. Schep dan de stamppot op je bord. Garneer naar eigen smaak met pijnboompitten, stukjes zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Is de zoete aardappel bij jou ook favoriet? Wat maak jij graag met zoete aardappel? Let me know!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.