3 x Waarom je met een resistance band wilt trainen + Winactie!

Onlangs publiceerden we een resitance band workout. Misschien heb je deze workout toen overgeslagen omdat je geen resistance band in huis had. Maaaarrrr.. daar kan nu verandering in komen! Want jij kan nu een resistance band winnen van Workoutgear.nl  Maar eerst: waarom zou je überhaupt willen trainen met een resistance band?

resistance band

3 x Waarom je met een resistance band wilt trainen

1: Variatie

Er zijn veel oefeningen waarbij je de resistance band kunt toepassen. Lukt het jou niet om een pull up te doen maar wil je dit wel graag kunnen? Met een resistance band kun je jezelf ondersteunen waardoor de pull up wél lukt. Je kan met de verschillende banden de oefening steeds zwaarder maken totdat het je op een gegeven moment wel lukt om het zonder hulp te doen.

2: Makkelijk te vervoeren

In tegenstelling tot gewichten, kan je een resistance band makkelijk meenemen als je op vakantie bent. Zo kun je toch nog met weerstand trainen als eigen gewicht op een gegeven moment niet meer voldoende is of je je krachttraining op vakantie wilt voortzetten. Bijkomend voordeel: de band legt een constante druk op de spieren wat niet altijd het geval is bij dumbbells!

3: Geschikt voor verschillende niveau’s

Voor zowel beginners als voor gevorderde fitgirls kan het interessant zijn om met de banden te trainen. Zeker aangezien er verschillende banden zijn! Maar ook: voor de ene oefening heb je nou eenmaal een andere weerstand nodig dan voor de andere oefeningen. Daardoor train je altijd veilig.

 

resistance bandNet als Ana geen idee wat je met een resistance band aan moet? Check deze workout!

Winactie: resistance band van Workoutgear.nl

Om het wat makkelijker te maken voor je hebben wij iets leuks voor je: een winactie waarbij je je kans maakt op een set van resistance banden (er zitten 5 banden in één set!). We geven maar liefst 5 sets weg!

Wat moet je doen?

 1. Volg @followfitgirls_com en @workoutgearnl op instagram.
 2. Zoek in onze instagramfeed naar de headerfoto van dit blogbericht en tag je meest sportieve vriendin.

Heb je geen instagram maar wil je toch nog kans maken? We verloten 1 van de 5 sets weg via het blog. Laat in een reactie weten welke oefening jij wilt gaan doen met de resistance band.

Op 1 juli maken we de 5 winnaars bekend! Succes!

 

De winnares is Alette, gefeliciteerd! De andere 4 winnaars worden via instastories bekend gemaakt!

Liefs,

Marlou & Ana

Honger? Check dit recept voor Courgette Spaghetti met Cream Cheese

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!
[activecampaign form=7]

 • Marlies van Beers schreef:

  Leuk leuk!
  Deze banden zijn ook super handig om op vakantie mijn work outs te doen! Dan kan ik gewoon een fullbody workout doen op het balkon zonder gewichten, maar met deze banden!
  De hip trust zou ik willen doen, wanneer de band om je boven been zit komt daar meer spanning op, let it burn!

 • Heather-Rose schreef:

  Wat gaaf! Ik heb al heel vaak op het punt gestaan om een resistance band te halen. Maar wist nooit zo goed welke ik moest halen. Maar wat zou dit handig zijn voor op vakantie of als ik het niet red om nog langs de sportschool te gaan maar toch graag nog een workout zou willen doen. Zelf zou ik hier graag de glute curls mee doen. Dit is in de sportschool altijd al een fijne oefening geweest maar met net wat extra weerstand gaat die natuurlijk nog beter!!

 • Anita H. schreef:

  Ik heb wel een instagramaccount, maar ik kan niet taggen. Ik ding dus wel graag mee via dit kanaal.

 • Steffie schreef:

  Ik zou ze vooral graag willen hebben om mee op vakantie te nemen. Kunnen makkelijk in de koffer en wegen niks.
  Moet nog gaan uitzoeken wat ik er allemaal mee kan. Zou super blij zijn met deze set.

 • Margriet schreef:

  De Squat, Hip trust & Side walk! Die kan ik dan overal doen!

 • Chantalle schreef:

  Ik zou de Squad, hip trust mee gaan dien en verder kijken wat ik er mee kan doen!

 • Pascalle schreef:

  Oei lastig kiezen welke oefening ik zou doen met een resistance band.

  De oefening die ik zeker zou doen is de deadlift met behulp van de resistance band. Kan ik mijn onderrug goed trainen, zonder te zware gewichten.

 • Alette schreef:

  Momenteel herstellende van een blessure in de enkel en heup. Een band is dan ideaal voor weerstandoefeningen om de heupen weer sterk te krijgen en om te oefenen met de balans :)

 • Marieke schreef:

  Ah super leuk! Ik zou graag een resistance band meenemen naar Mexico, waar ik deze zomer vrijwilligerswerk ga doen voor een maandje. Zou handig zijn omdat het makkelijk mee te nemen is, en ik op deze manier evengoed workouts kan doen :). Vooral hiptrusts zijn mijn favoriet!

 • Esther schreef:

  Wat een super leuke actie! Ik heb al diverse workout video’s gezien die werken met een resistance band. Leek me een leuke toevoeging/afwisseling op jullie challenges. Ik zou de resistance band onder andere gebruiken voor hiptrust en squad, maar ook als ondersteuning voor oefeningen. Tot nu toe gaan zwaardere oefeningen zoals push-ups en pull-ups mij nog niet echt goed af, en een resistance band zou een mooi begin zijn om deze oefeningen steeds beter onder de knie te krijgen!

 • Ik zou hem gebruiken voor de hiptrust en squad. Lijkt me heel handig.

 • Oh wat een leuke winactie. Ik ben sinds september actief aan het (kracht)trainen. En het gaat zooo goed, onwijs leuk. Ik wil ook graag met de resistance bands aan de slag, o.a om het op vakantie bij te houden maar ook om oefeningen met gewichten moeilijker te maken. Leuk dat je echt je eigen lichaam hierbij gebruikt. Ik wil iig de kickback doen en lunges, benieuwd hoe dat gaat met zo’n band.

  Duimen

 • Brigitte schreef:

  Super tof om met deze banden alle spieren te kunnen trainen. Af en toe pak ik ze in de sportschool, maar thuis kunnen trainen is natuurlijk top!
  Een heerlijke oefening vind ik een strakke band om je enkels en dan een beetje door de knieën en in en uit-lopen. Voel die billen en benen maar branden ;)

 • Linda Zoutman schreef:

  Ik zou m graag willen winnen om mee te squaten! En ook zou ik m gebruiken om mn armspieren mee te trainen!

 • Ik zou ze heel graag willen winnen om te revalideren van ontstekingen in mijn beide knieën!

 • Hielkje schreef:

  Ahh tofff! Ben beginnende maar zeer fanatieke sporter en volg jullie nu een tijdje. Er komen zulke handige tips voorbij! Dit zou perfect zijn, aangezien ik al een sport-routine aan het maken was voor mijn vakantie over een maandje. Ga dan al jullie oefeningen uit proberen!! :D

 • Heel tof dat jullie ze weg geven!
  We hebben ze een tijdje in de sportschool gehad als proefje om te kijken of ze gebuikt werden. Jammer genoeg verdwenen ze voordat ik echt doorhad wat je ermee kon. Ik ben echt een groot fan van het trainen van mijn benen/billen en daar zijn de bands natuurlijk heel handig voor. Hoop dat ze wat meer variatie en uitdaging in mijn training brengen.
  Er zijn zoveel manieren om de bands te gebruiken maar ik zou ze gebruiken bij bijvoorbeeld donkey kicks en hip thrusters.

  En nu afwachten tot 1 juli…

Reageren

Your email address will not be published.