Watch me: Review Polar M600

Vorige week viel mijn Polar M600 door de brievenbus. Ik wilde al een tijdje een nieuw sporthorloge en deze leek mij perfect. Waarom ik voor dit sporthorloge koos ga ik je in deze review uitgebreid vertellen. De Polar M600 heb ik hier bij Coolblue besteld.

Welke fijne functies heeft de Polar M600?

Activity guide

Hiermee kun je zien hoe actief je op een dag bent geweest en geeft je praktische tips om je activiteitendoel te halen voor die dag. Daar komt bij dat na een work out, het horloge je een soort verslag geeft van de activiteit die je zojuist uitgevoerd hebt. Buiten praktisch is het dus ook heel motiverend.

Via de website van Polar en hun eigen Polarflow app, kun je zelf je trainingsschema samen laten stellen, die dan gesynchroniseerd wordt met bijvoorbeeld je Google Agenda.

Hartslagmeting vanuit de pols

Er zijn al lange tijd horloges die je hartslag meten, maar meestal moet je dan zo’n band om je borst en laten we eerlijk zijn: Dat kan vervelend zijn. Als ik aan het sporten ben, wil ik zo min mogelijk gedoe hebben.

Dit horloge meet je hartslag door groene LED’jes die in de huid schijnen. Tussen deze LED’jes zit een lichtsensor die meet hoeveel licht er weerkaatst wordt. Iedere keer wanneer je hart slaat en er een puls bloed door het lichaam rond gepompt wordt, verandert de hoeveelheid weerkaatst licht. Dat registreert het horloge waardoor een borstband is dus helemaal niet nodig.

Muziek

Wil je een lekker muziekje luisteren tijdens het sporten? De M600 biedt deze mogelijkheid zonder tussenkomst van een telefoon. Gewoon je muziek op het horloge zetten en via een bluetooth verbinding een koptelefoon aansluiten. Scheelt ook weer wat draden ;)

polar1

Maar er is meer…

Ook tijdens je slaap

Zelfs wanneer je onder je warme dekens ligt, houdt de Polar je in de gaten. Je hartslag wordt gemeten en daar wordt informatie uit gehaald.

Communicatie

Doordat je je telefoon koppelt aan de smartwatch, krijg je al je emails, whatsppjes, smsjes en oproepen binnen. Met een handsfree koptelefoon kun je dus ook bellen via bluetooth. Op de tekstberichtjes kun je reageren via een spraakfunctie. Net als de meeste spraakfuncties bij electronica werkt het niet helemaal vlekkeloos dus ik ben hier niet zo’n fan van.

Waterdicht

Het horloge zit compleet omsloten door een kunststof behuizing, en heeft nergens gaatjes of iets dergelijks. Opladen gaat dan ook via een soort magneet. Dit heeft als gevolg dat gebruikers ermee kunnen zwemmen en tot tien meter diep kunnen duiken.

Hoe werkt de Polar M600?

De M600 heeft een touchscreen die je voornamelijk zal gebruiken. Het werkt eigenlijk vergelijkbaar met je telefoon. Voor tijdens het sporten zit er nog een knopje voorop, waarmee je makkelijk de sport-app kunt openen en bedienen. Ook zit er nog een fysieke aan/uit knop op.

polar2

Conclusie

Tijdens mijn trainingen vind ik het erg fijn om te kunnen zien hoe ik ervoor sta. Dit horloge vertelt me niet alleen welke afstand ik afleg, maar houdt ook m’n hartslag in de gaten en geeft m’n snelheid door. Dit zorgt ervoor dat ik effectief kan trainen en in de gaten kan houden of ik mijn doelen behaal want zo blijf je gemotiveerd. Het horloge is wel vrij groot, maar dat vind ik ook wel weer stoer.

Ik ben heel benieuwd of jullie ook een Polar watch hebben of dat jullie na het lezen van mijn review misschien wel enthousiast zijn geworden!

Marlou testte onlangs de stijlvolle smartwatch van Fossil. Benieuwd hoe deze beviel? Je leest het hier.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.