Recept: Risotto met pompoen en kip

Risotto! Ik ben er dol op! Even heb ik het gerecht een beetje links laten liggen vanwege de kaas en koolhydraten. Maar de laatste tijd probeer ik tóch nog risotto te maken, maar dan met net iets andere verhoudingen. Volgens het eetplan van Healthadvies Breda ‘mag’ ik: 50/75 ongekookte rijst (afhankelijk van sportdag of niet), 150 gram kip, onbeperkt groenten en 1 eetlepel saus naar keuze. Met deze richtlijnen in min achterhoofd, heb ik een risotto met pompoen gemaakt die hier min of meer aan voldoet.

Voor 1 persoon heb je nodig:

 • 50/75 gram ongekookte risottorijst (rustdag/sportdag)
 • 150 gram gerookte kip
 • 200/300 gram groenten naar keuze. Ik kies hier voor een herfstachtige risotto met 1/4 pompoen en wortels.
 • 1 bouillonblokje kip
 • 1 ui
 • handje rucola
 • olijfolie voor het bakken
 • kruiden voor bij de groenten naar smaak. Ik had hier: takje rozemarijn, venkelzaad, karwijzaad, zout en peper: go nuts!
 • Eventueel parmezaanse kaasRisotto met pompoen

Wat moet je doen?

 1. Verwarm de oven om 180 graden voor. Kook 1/2 liter water voor de bouillon, en los het blokje op zodra het water kookt
 2. Snipper de ui en snijd de groenten in (grove) stukken. Snijd de kip in kleine stukjes.
 3. Leg de groenten in een ovenschaal of op een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie, doe je kruiden er bij en doe alles door elkaar. Zet in de oven. Afhankelijk van het soort groenten, ongeveer 20 tot 30 minuten.
 4. Verwarm een beetje olijfolie. Fruit de ui.
 5. Als de ui een beetje bruin wordt, mik je de rijst in de pan. Laat kort even meebakken.
 6. Doe een klein beetje bouillon bij de rijst. Als het bijna drooggekookt is, doe je er weer een beetje bouillon bij. Herhaal dit tot de risotto klaar is. Bij mij is dat meestal precies de halve liter die ik met 1 bouillonblokje maak. Belangrijk: blijf roeren!
 7. Doe de gerookte kip door de rijst. Haal de pan van het vuur.
 8. Serveer de ristto met de groenten uit de oven op een bedje van rucola.
 9. Eventueel: rasp er een beetje parmezaanse kaas over

Heb je nog nooit eerder risotto gemaakt? Dan is het misschien even aanpoten omdat je er bij moet blijven staan. Risotto moet je blijven roeren zodat de rijst niet aanbrandt. Het is een heerlijke combinatie die je niet wilt missen!

Smakelijk!

X Ana

Lees ook: Wat zijn goede snacks na het sporten?

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!
[activecampaign form=7]

Reageren

Your email address will not be published.