Mijn vaste routine na het sporten

Sporten is heerlijk, maar het is nog veel fijner als je klaar bent. Om mijn training extra fijn af te sluiten heb ik een vaste routine na het sporten. Sommige dingen in mijn routine kunnen ook voor jou heel handig zijn ;-) Dus vandaar: dit is mijn vaste routine na het sporten.

Foam rollen

Na je training staan je spieren op spanning en vind ik het prettig om deze als het ware ‘los te masseren’. De foam rol is hierbij ideaal: deze creëert namelijk een druk op de spieren. Ook is dit een manier om de knopen in je spieren te behandelen. Hoe meer knopen je hebt, hoe minder goed je spieren functioneren en hoe minder goed je een oefening kunt uitvoeren. Het kan er zelfs voor zorgen dat een spier overbelast raakt. Het kan pijnlijk zijn, maar zeker goed om toe te voegen aan je routine na het sporten. In dit artikel lees je meer tips en tricks over de foam rol.

Rekken en strekken

Na het foam rollen komt deel twee van mijn routine na het sporten: rekken en strekken. Hiervoor neem ik ongeveer vijf á tien minuten de tijd. Je rekt je spieren op tot je op een grens zit waarbij het geen pijn doet, maar je wel een goede rek voelt. Dan houd ik deze bepaalde houding 30 seconden vast. Rekken en strekken kan helpen om de spieren soepel te houden. In de blog ‘Belangrijke aspecten voor je training die je vaak vergeet’ vertel ik je meer over het belang van stretchen.

Eiwitshake

Na elke training drink ik een eiwitshake. Ellen doet dit ook altijd. Waarom? Dat lees je hier. Sommige shakes zijn erg zoet, daarom bestel ik mijn eiwitpoeder altijd bij MyProtein omdat deze gemaakt is op basis van stevia, waardoor het minder zoet is. Als je een shake niet lekker vindt kun je hem eventueel ook mengen door je kwark of een smoothie.
routine na het sporten

Eten

Ik sport altijd voor of na mijn werk. Als ik voor het werk ga, ontbijt ik natuurijk wel, maar na mijn training moet ik ook echt wat eten. Vaak eet ik op mijn werk wat kwark met een banaan. Dit is rond 09.00 uur en om half 10.30 uur eet ik dan weer wat. Als ik na het werk sport heb ik natuurlijk trek en ga ik direct koken als ik thuiskom. De reden dat ik pas na het sporten eet en niet ervoor, is simpelweg omdat de sportschool tussen mijn werk en huis zit. Ook al sport ik graag, als ik eenmaal thuis op de bank zit kan ik mezelf er bijna niet meer toe zetten om nog naar de sportschool te gaan ;-)

routine na het sporten

Jummy salade van Café Zurich in Amsterdam!

Douchen

Voordat jullie rare dingen gaan denken, als ik in de ochtend sport douche ik uiteraard wel voordat ik naar mijn werk ga ;-) Maar als ik ’s avonds sport ga ik altijd eerst eten en daarna pas douchen omdat ik het heerlijk vind om lekker uitgebreid te douchen en hier wat meer tijd voor te nemen. Het liefst was ik mijn haar met shampoo en conditioner, en daarna doe ik nog een haarmasker in. Ik scrub me uitgebreid en smeer me vervolgens in met bodylotion. En dan volgt nog het complete gezichtsritueel: serum, nacht- en oogcreme.

Spierbalsem

Als ik zere spieren heb (de spieren in mijn nek en schouders zitten vaak vast) smeer ik daar spierbalsem op. Misschien valt dit onder het placebo effect, maar ik heb echt het gevoel dat het werkt. Zelf gebruik ik de fit sportbalsem. Deze ruikt sterk naar mijn menthol en maakt de spieren helemaal warm als hij intrekt. Echt een aanrader!

Wat is jouw routine na het sporten?

Dit is mijn vaste routine na het sporten, sommige dingen zijn wellicht niet zo verrassend (vooral het douchen niet, ha ha). Wel ben ik heel benieuwd wat jullie routine na het sporten is?

Liefs, Manon

Trouwens, ken jij deze 10 fabels over fitness al?

 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.