Run met Eva – Mijn weg naar 10 km

Zoals ik in de vorige blog al aangaf, ga ik de uitdaging aan om 10 km te lopen. Ik ben geen fanatieke hardloper. Af en toe als de zon schijnt vind ik het heerlijk om naar buiten te gaan en een rondje Noorderplantsoen te lopen. En dan al houd ik het niet de hele tijd vol. Tijd voor verandering dacht ik! Vanaf 1 mei ben ik begonnen met het ‘echte’ en consistente hardlopen. Met als eerste doel, de 4 mijl van Groningen op 8 oktober!

Run #1

Wekker op tijd gezet, kopje thee drinken, omkleden en naar buiten. Brr wat is het fris maar we gaan er voor! De eerste vijf minuten gaan vlekkeloos. Het zou ook wat zijn dat mijn conditie dat niet eens aan kan. Maar na tien minuten beginnen mijn benen wel erg zwaar te worden en besluit ik om even een minuutje te lopen en dan weer te beginnen. Het Noorderplantsoen is niet vlak dus dat speelt ook wel mee natuurlijk! Met af en toe eventjes lopen tussendoor vind ik dit toch een goede start. Op naar de volgende!

Run #2

mijn weg naar 10 km

Het is weer tijd voor een hardloopsessie. De zon schijnt, ik ben de hele dag vrij en een heerlijke smoothie is naar binnen gewerkt. Kom maar op met die training! Het is bloedheet en het zweet staat me binnen de kortste keren op mijn voorhoofd. Heerlijk! Sweat is fat leaving your body right? Het motiveert mij ook altijd nog meer om beter te lopen als er veel anderen ook aan het hardlopen zijn. Dat was nu ook het geval. Ook al keek ik ook met een klein beetje jaloezie naar de mensen die heerlijk aan het picknicken waren. Het was een heerlijke run, met af en toe een korte stop, als beloning maar heerlijk met een Desperados in de tuin genieten van het zonnetje!

De rest van de week staat in het teken van tennis. Op maandag train ik twee uur en op woensdag een kort potje voor de fun. De training van donderdag kon helaas niet doorgaan in verband met de dodenherdenking. Op vrijdag en zaterdag zit er ook geen hardloop training in want dan werk ik in een restaurant. Ik krijg dan al genoeg beweging in mijn benen!

Ik ben nog een beetje aan het twijfelen over het moment waarop ik ga hardlopen. ’s Ochtends is fijn omdat je dan de hele dag een goed gevoel hebt. Het nadeel ervan is dat ik niet weet wat ik moet eten/drinken van te voren. Is het lopen op een lege maag juist een goed idee of niet? Dat moet ik nog uitvinden voor mezelf. In de namiddag/avond is het fijn om de dag er even uit te lopen. Ik ben benieuwd op welke tijdstippen jij het fijn vindt om je run te doen. Laat het weten in de reacties!

Liefs,

Eva

Wil je meer lezen over hardlopen? Klik dan hier!

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Ik ben echt een ochtendmens maar in de ochtend hardlopen lukt me nog niet zo goed. Ik ga meestal aan het begin van de avond (of op zaterdagochtend). Als ik wel ’s ochtend ga hardlopen of naar bootcamp ga eet ik vaak alleen even 2 beschuitjes of 2 rijstwafels. Als ik terugkom eet ik dan meestal kwark met noten en fruit. Ik heb geen idee of dit ‘goed’ is maar voor mij werkt het zeker!

  • Eva Maring schreef:

    Een goede tip om van te voren iets kleins te eten en daarna wat extra. Voor mij werkt het op dit moment om in de avond te hardlopen. Dan ren ik de dag lekker uit ;) !

Reageren

Your email address will not be published.