I did it: fasted cardio, s’ochtends hardlopen

Even een nieuwsflits vanaf mijn mobiel hoor! Ik ben vanochtend namelijk gaan hardlopen voor mijn werk. Er zijn verschillende opvattingen over sporten op nuchtere maag. De een zweert erbij voor vetverbranding, de ander vindt het minder effectief omdat je door gebrek aan brandstof je spieren zou gaan kwijtraken. Ik was vooral heel benieuwd of ik verschil zou merken. Om 6.00 ging de wekker, dat was wel even een minder fijn moment. Ik wist mezelf toch om 6.15 uit bed te slepen en om 6.30 stipt stond ik na een glas lauw water buiten in mijn sportoutfit, die overigens echt te warm bleek. Wat een mooi weer was het!

S’ochtends hardlopen – let’s go!

En toen rennen maar! Ik merkte al snel dat dit voor mij veel zwaarder was dan ’s middags of ’s avonds lopen. Ik ging toch wel wat langzamer (hoewel het verschil me nog best meeviel) en was sneller moe. Ik zweette me ook helemaal te pletter. Maar ondanks dat zat ik er heerlijk in. De omgeving was mooi in het ochtendlicht en ik kwam nauwelijks iemand tegen.
Wat een uitzicht zo 's morgens vroeg!

Wat een uitzicht zo ’s morgens vroeg!

Ik had het liefst nog wat extra kilometers gemaakt, maar ik moest echt naar huis om me klaar te maken voor werk. Eenmaal thuis natuurlijk eerst gedoucht, en daarna had ik lekker nog even tijd om een boterham met pindakaas te eten. Mijn normale ontbijt (Griekse yoghurt met havermout en vers fruit) nam ik zoals gewoonlijk mee naar mijn werk.

resultaat morning run

resultaat morning run

 

Splits fasted cardio

Splits fasted cardio

Ik voel me al de hele dag zo lekker! Ik heb echt meer energie en ik heb een goed humeur. Mijn fitbit gaf om 8 uur al bijna mijn dagdoel qua stappen aan.

Fasted cardio

Fasted cardio

Dus wat mij betreft is s’ochtends hardlopen zeker een aanrader! Ik ga het zeker vaker doen, nu maar hopen dat ik voldoende ruggengraat heb om mezelf zo vroeg uit bed te slepen, ook als het misschien iets minder mooi weer is.

Lopen jullie ook wel eens zo vroeg? En vinden jullie het ook zo fijn? 

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.