Samen sterk: waarom samen sporten leuk is

Zoals de titel al zegt van samen sporten word je sterker, je pusht elkaar net dat beetje meer te geven tijdens je workout! Mijn vriend en ik trainen sinds een aantal maanden in dezelfde sportschool, meestal doen we ons eigen ding, maar gaan we wel samen naar de sportschool, wat er al voor zorgt dat het een beetje ons ding is geworden.

Maar wanneer ik wel samen met mijn vriend train, dan sloof ik met net wat meer uit dan ik normaal zou doen. Bovendien kent hij me ondertussen door en door, dus heeft hij het gelijk door als ik me tijdens het trainen een beetje aan het aanstellen ben om onder een oefening uit te komen ;).

Samen sporten met je vriend

Ik vind de schema’s die hij er op na houdt dan ook wel wat te fanatiek, maar het zorgt zeker voor een goede workout. Als bonus zorgt trainen met je partner er ook voor dat je beter leert samenwerken, je elkaar stimuleert om te blijven trainen en jullie onderlinge band raakt erdoor verstevigd. Dus mocht je je vriendje nog niet zo ver hebben om van de bank af te komen, helaas voor hem, er zijn geen excuses meer!

Samen sporten met een vriendin

Omdat een boel van deze voordelen ook werken als je met een vriendin gaat trainen, heb ik deze week Marlou uitgenodigd om een keer mee te gaan naar een BodyAttack les. En omdat ik het leuk vind om andere mensen er van te overtuigen dat Bodyattack echt de leukste groepsles ever is! Wanneer je samen sport, moedig je elkaar meer aan, waardoor je net dat beetje extra geeft en minder gemakkelijk opgeeft. Ook kun je tussen door lekker bijkletsen en op elkaar letten. Bijvoorbeeld op houdingen wijzen om blessures te voorkomen.

7 redenen om samen te sporten

  • Je werkt harder
  • Je haakt minder snel af
  • Je hebt meer plezier
  • Samen filmpjes en foto’s maken voor insta;-)
  • Zorgt voor een betere samenwerking
  • Je leert nieuwe dingen
  • De tijd gaat sneller

Wat vond Marlou van mijn BodyAttack les?

“Ik vond het super leuk om weer eens een groepsles te volgen. In mijn studententijd was ik lid van een sportschool waar ik veel verschillende lessen volgde. Bodypump, Zumba, Spinning, Bodycombat.. Ik heb het allemaal gevolgd. Tegenwoordig train ik thuis (ook vaak samen met een vriendin) en daarnaast tennis ik in de zomer veel. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel heel veel energie heb gekregen van de groepsles met Rosa. Misschien iets te veel.. heb echt slecht geslapen, haha! Ik weet niet of dat aan de adrenaline te wijden is maar het voelde heerlijk om op harde muziek te trainen met een groep. Zeker voor herhaling vatbaar!

Het enige nadeel vind ik dat je er wat meer tijd mee kwijt bent dan wanneer je thuis traint. Maar in dit geval heb ik ook weer lekker kunnen bijkletsen met Rosa dus eigenlijk een win-win situatie! Momenteel heb ik last van mijn knie door een val die ik tijdens het skiën maakte en dat voel ik nu helaas wel extra.. Wellicht binnenkort maar eens langs de fysio. En ondertussen ga ik er zeker over nadenken om weer eens lid te worden van een sportschool. Thanks voor deze leuke en gezellige ervaring Roos!”

samen sporten

Het resultaat van 45 minuten BodyAttack: twee bezweette, maar voldane koppies!

Rosa, bij deze nodig ik jou uit om binnenkort een keer bij mij thuis te komen om samen te sporten! Ben benieuwd hoe jij mijn thuistraining ervaart!

PS. Doe jij al mee met onze March Madness Challenge?

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.