8 X Voordelen van de sauna

Bijna elke week ga ik naar de sauna. Lekker ontspannen en lekker warm. Ik heb een luxe sportschool met een sauna plein en een stoombad. Lekker uitzweten en wegdromen, ik voel me altijd helemaal relaxed. Vooral met dit koude weer, wanneer mijn spieren wat stijf worden vind ik het echt heerlijk.  Maar wat zijn nou de voordelen van een saunabezoek? Ik zet ze even voor jullie op een rij.

Voordelen van een saunabezoek

  1. Je kan lekker uitzweten (afvalstoffen worden afgevoerd).
  2. Geen stress van telefoon of computer. Even helemaal tot rust komen.
  3. Goed voor je weerstand. Wie regelmatig naar de sauna gaat heeft minder snel last van verkoudheid.
  4. Door een bezoek aan dit hittehokje krijg je een betere doorbloeding. Je aderen verwijden, waardoor de doorbloeding van je organen en weefsels beter worden.
  5. Warmte. Ik ga vaker in de winter dan in de zomer omdat ik dan gewoon vaker de warmte wil opzoeken.
  6. Spieren en gewrichten ontspannen. Als je last hebt van stijfheid van je spieren.
  7. Verhoogt de stofwisseling.
  8. Stralende huid. Je poriën gaan openstaan. In combinatie met veel zweten, zorgt dit ervoor dat je goed wordt schoongespoeld van binnen. Ook wordt je huid zachter en soepeler.

Afkoelen na een saunabezoek is erg belangrijk. Zorg  bovendien dat je voldoende vocht binnen krijgt tijdens maar ook juist ná je bezoek. Dus voldoende water drinken. Ook is het erg belangrijk dat je naar je lichaam luistert.

Gaan jullie ook wel eens naar de sauna? En waarom? Hoor het graag!

Liefs Rosa

Of ben jij net als Evi juist een ijskoningin?

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.