Seizoensfruit: Kaki vrucht

Ik ben fan van blauwe bessen, aardbeien en frambozen. Iedere zomer is het dan ook een feestje voor mij dat de schrappen helemaal vol liggen. In de wintermaanden zijn ze nog steeds verkrijgbaar, maar een stuk minder smaakvol (en behoorlijk aan de prijs). Tijd dus om nieuwe vruchten te ontdekken!

Bananen, appels en peren kennen we allemaal wel en dit zijn ook standaard producten die in mijn winkelmandje liggen. Toch vind ik het leuk om ook eens verder te kijken en zo kwam ik bij de kaki vrucht uit. Per stuk te koop voor 70 cent bij de Jumbo en inmiddels kan ik zeggen dat deze vrucht heerlijk smaakt. Zoet en zacht en je eet het gemakkelijk doordat je de kaki niet hoeft te schillen en dus gewoon meteen kunt eten (behalve het kroontje).

Wat is een kaki vrucht?

Kaki fruit is afkomstig van de plant Kaki, ook wel Lotus genoemd. De plant komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Japan en Thailand. Het is de nationale vrucht van Japan en wordt wereldwijd gekweekt in de (sub)tropen hoger dan 1000 meter.

De gezondheidsvoordelen

De kaki vrucht is erg gezond. Zo wordt er zelfs gezegd dat deze vrucht je kan beschermen tegen kankersoorten. Daarnaast geeft het je immuunsysteem een boost, helpt het huidveroudering tegen te gaan en is het goed voor de spijsvertering.

Hoe eet je een kaki?

Belangrijk is dat de kaki goed rijp is. Dit is het geval wanneer je de vrucht een beetje kunt indrukken en deze mooi oranje van kleur is. Kwestie van even wassen en het kroontje verwijderen en hij kan gegeten worden! Ook lekker door de yoghurt heen heb ik zojuist ondervonden. Ook een aanrader: kaki door de salade heen.

Lees meer: Gezonder leven deel 2 | Excuses en wilskracht

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.