Sinterklaassnoepgoed: Hoeveel calorieën zit hier in?

De afgelopen weken zie je al weer lekker veel Sinterklaassnoepgoed in de winkels liggen. Ik heb me tot vorige week heel netjes ingehouden, maar toen ik afgelopen week bij de kassa in de rij stond, zei die zak schuimpjes en zak pepernoten tegen me: “neem me maar mee!” ’s Avonds kwam Marlou bij mij een kopje thee drinken, en zette ik er gezellig een schaaltje met wat lekkers erbij.

Sporten om het het sinterklaassnoepgoed te verbranden?

De volgende dag stond ik op de loopband in de sportschool. Ik was lekker aan het wandelen om warm te lopen, omdat ik daarna een les Bodyattack ging doen. Nu was ik naar het scherm op de loopband aan het kijken en met een tempo van 5.0 km per uur en 20 minuten wandelen had ik maar 80 calorieën verbrand. Ik vroeg me op dat moment af hoeveel calorieën er in 1 schuimpje zaten en hoelang ik hier dan voor moest wandelen. Om je dus wat bewuster te maken van al die lekkere dingen die je tijdens deze maand in je mond stopt, laat ik je even zien hoeveel je daar voor moet wandelen:-)

sinterklaassnoepgoed

Calorieën in Sinterklaassnoepgoed

Dus met mijn 20 minuten wandelen en de 80 calorieën die ik hiermee heb verbrand, kan ik 10 schuimpjes eten. Ook heb ik daarna nog een les Bodyattack gedaan waarmee ik ongeveer 500 calorieën verbrand. Dus ik kan nog wel een chocoladeletter aanschaffen, maar dan moet ik wel nog een extra lesje nemen;-)

Bottom line: geniet, maar snoep met mate!

Liefs, Rosa

Wil je een gezondere versie van pepernoten? Maak ze zelf!

Bron: Voedingscentrum

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.