De beste sport bh? Die vind je zo!

Een goede sport bh is onmisbaar tijdens het sporten. In elke sporttas van een fitgirl zit er wel eentje (of meerdere). Maar het aanbod aan sport bh’s is enorm. Hoe vind je hiertussen de sport bh die het beste bij jou past? Die vind je zo!

Een onmisbaar sport item

In de sporttas van elke sportieve vrouw is een sport bh een onmisbaar item. Zowel in de sporttas van Ana als in Ellen’s sporttas zag ik er eentje liggen. Ook in mijn eigen sporttas ontbreek ‘ie nooit. Oké, bijna nooit. Laatst kwam ik in de sportschool tot de ontdekking dat ik mijn sport bh  vergeten was. Het regende pijpenstelen dus in plaats van naar huis fietsen, ben ik de Nike Store, de nieuwe benedenburen van mijn sportschool, ingedoken om snel even een nieuwe bh te kopen.

Enorm aanbod sport bh’s

Daar stond ik in dan voor een enorme wand met sport bh’s. Dat snel even een nieuwe kopen kon ik wel vergeten. Hoe kies ik nu de bh die het beste bij mij past? Help! Gelukkig schoot een enthousiaste medewerkster van de Nike Store me te hulp. Ze stelde een paar vragen en binnen no time stond ik in een pashokje met een perfect passende bh aan. Top! Was mijn shopmissie toch nog snel geslaagd. Hup afrekenen en terug naar de sportschool.
Sport bh Nike Store

Hoe vind je de perfecte sport bh?

Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om de juiste bh te vinden. De medewerkster in de Nike Store stelde me maar 2 vragen. Zo ontdek je welke sport bh het beste bij jou past:

Vraag 1: Wat is je cupmaat?

Vraag 2: Welke sport doe je?

De intensiteit van de sport die je beoefent bepaalt de mate van ondersteuning die je nodig hebt. Maak je keuze uit:

A. Low impact: sporten als pilates, yoga, fietsen en wandelen.
B. Medium impact: sporten als spinning, vechtsporten, schaatsen en wintersporten.
C. High impact: sporten als aerobics, cardio fitness, dansen, korfbal, vechtsporten, voetbal, krachttraining, tennis en hockey.
D. Extreem high impact: sporten als: hardlopen, bootcamp, triathlon, paardrijden en atletiek.

Als je weet in welke ‘level’ je sport valt, weet je welke mate van ondersteuning je nodig hebt. Combineer je 2 antwoorden en je weet welke sport bh het beste bij jou past. Wel is zo dat elk merk/winkelketen de ‘levels’ van ondersteuning een eigen naam hebben gegeven. Ik geef je 5 voorbeelden, maar er zijn nog veel meer winkels en merken die sport bh’s verkopen.

H&M
De H&M verkoopt sport bh’s met low, medium en high support.

Sport bh H&M

Hunkemöller
Bij de Hunkemöller heb je keuze uit level 1, 2 en 3.

Sport bh Hunkemoller

Wehkamp
In de webshop van Wehkamp kun je terecht voor een impactlevel die oploopt tot 4. Ze bieden verschillende merken aan, dus het aanbod is enorm.
Sport bh Wehkamp

Nike Store
In de Nike Store kun je kiezen uit bh’s met een lichte, medium en een complete ondersteuning.

Bershka
De Bershka heeft de sporttops niet onderverdeeld in ‘levels’, maar voor een klein budget kun je hier prima terecht.
Sport bh Bershka

Persoonlijke voorkeur

Ook je eigen voorkeur speelt een rol bij het vinden van de juiste sport bh. Welke kleur vind je bijvoorbeeld mooi en wat is je budget. En niet te vergeten: wat vind je lekker zitten. Dat is heel persoonlijk, maar wel heel belangrijk. Jij moet je er prettig in voelen om zo het beste uit je training te kunnen halen. En vraag in de winkel gerust een medewerkster om advies.

Trainen in enkel een sport bh?

Mandy schreef er al eens een artikel over: is het een Go or no go om in enkel een sport bh te trainen?
Zelf draag ik altijd een shirt over mijn bh. Toch zie ik bij in de sportschool steeds meer vrouwen zonder gêne in enkel een sport bh trainen. Zelf heb ik het lef niet. En jij, durf jij het? Laat je het me weten in de comments? Ik ben benieuwd!

Liefs, Lianne

Lees ook: Samen sterk – waarom samen sporten leuk is

Bewaren

Bewaren

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

Reageren

Your email address will not be published.