Sport- en eetdagboek Marlou

Het werd weer eens tijd om een sport- en eetdagboekje met jullie te delen! Mocht je mij al langer volgen dan weet je dat ik niet doe aan calorieën tellen. Ik ben geen typische fitgirl zoals de meeste mensen wel denken. Ik hou van sporten en vind bewegen belangrijk. Ook probeer ik gezond te eten maar dat wil niet zeggen dat ik geen ‘ongezonde’ dingen eet. Ik ben gek op koekjes en chocola dus je zult zien dat dit ook regelmatig terugkomt in mijn eetdagboek :)

Ik drink eigenlijk altijd groene thee of water. Ik ben sinds een paar jaar helemaal gestopt met frisdrank en dat bevalt me eigenlijk heel goed. Ik vind thee en water heerlijk dus daar kan ik ook heel erg van genieten. In mijn eetdagboek vermeld ik dus alleen het drinken wat afwijkt van water en thee wat dat drink ik sowieso de hele dag door.

Eetdagboek Marlou – what i eat in a day

Maandag 12 juni

Vandaag werk ik ’s ochtends thuis en ’s middags op kantoor. Na het werk ga ik samen met mijn vriend een stukje hardlopen. Dat heb ik sinds vorige week weer opgepakt, wel weer even wennen maar het gaat eigenlijk best goed!

Ontbijt: twee tijgertarwe boterhammen met kipfilet

Lunch: twee tijgertarwe boterhammen met kaas (onder het tosti-ijzer)

Tussendoor: rond 16 uur een appel en na het werk twee chocolade biscuitjes

Avondeten: spinaziesalade met mango, avocado, feta en parmaham

Drinken: groene thee en water

Sport: 5 km hardlopen

eetdagboek marlou

Dinsdag 13 juni

Kantoordagje vandaag. Zoals bijna elke ochtend begin ik de dag met twee boterhammen met pindakaas. Tussen de middag lunch ik met een collega buiten de deur en brainstormen we rustig verder. ‘S avonds heb ik tennis training. We gaan altijd iets eerder heen zodat we wat langer kunnen tennissen en al helemaal warm zijn als de training begint.

Ontbijt: twee tijgertarwe boterhammen met pindakaas

Lunch: werklunch buiten de deur. Ik bestelde een sandwich met kipfilet, spek en mayo

Tussendoor: ’s ochtends een banaan en ’s avonds na de tennis een paar handjes M&M’s

Avondeten: Spaghetti met kip, groenten en bolognese saus

Drinken: groene thee en water. Tijdens de lunch een latte macchiato en een verse jus

Sport: 1,5 uur tennis

eetdagboek marlou

Woensdag 14 juni

Ik begin de dag met sporten met mijn sportmaatje Sanne. We zijn in week 7 aanbeland van de Fitgirl Bikini Challenge. De workout duurt zo’n 40 minuten. Vandaag een hele dag fotoshooten voor Brandfield. Ik heb geen tijd voor tussendoortjes en merk dat zo’n hele dag fotograferen (in mijn geval de styling verzorgen) best heftig is. Heel anders dan wat ik normaal meestal doe: de hele dag achter mijn bureau zitten. Na het werk gaan we gezellig het terras op met collega’s en eten we tapas.

Ontbijt: twee tijgertarwe boterhammen met pindakaas

Lunch: twee tijgertarwe boterhammen met aardbeien

Tussendoor: geen

Avondeten: uit eten met collega’s: 3 gangen tapas!

Drinken: groene thee en water. Tijdens het etentje 4 glazen rosé en een cappuccino

Sport: circuit training van de Bikini Challenge en 10 km fietsen

eetdagboek marlou

eetdagboek marlou

Donderdag 15 juni

Vandaag werk ik vanuit huis en ga ik tussendoor nog even op pad om mijn bestelling van BALR op te halen die bezorgd is toen ik niet thuis was. Dat maakt mijn dag weer helemaal goed. Ik merkte dat ik me de rest van de dag niet top voelde. Alsof ik ongesteld moest worden.. terwijl dat niet zo is. Hebben jullie dat wel eens? Ik kreeg ’s middags zin in heel veel lekkers en had last van mijn rug dus helaas moest ik ons avondje tennissen afzeggen. Volgende week doen we mee aan een toernooi dus dan wil ik pijnvrij kunnen spelen!

Ontbijt: twee tijgertarwe boterhammen met pindakaas

Lunch: een tosti met kaas en kipfilet

Tussendoor: een handje M&M’s, vijf biscuitjes en een stukje nougat

Avondeten: gevulde paprika met couscous en courgette (klik hier voor het recept)

Drinken: groene thee en water. ’s Avonds ook nog een cappuccino

Sport: geen

gevulde paprika couscous

balr

Mijn nieuwe BALR hoodie maakte mijn niet zo’n topdagje weer helemaal goed. Wat een chille sweater en zo lekker zacht van binnen!

Vrijdag 16 juni

Vandaag werk ik ook vanuit huis. Ik merk dat ik super productief ben en vergeet bijna om te eten en te drinken tussendoor. Totdat ik de rol met biscuitjes uit de kast haal.. Het blijft niet bij 1 koekje. Wat zijn ze lekker! Mijn vriend neemt ’s avonds een pizza maar ik weet dat er een weekend voor de deur staat met veel minder verantwoorde keuzes dus ik neem kapucijners.

Ontbijt: twee tijgertarwe boterhammen met aardbeien

Lunch: Magere kwark met aardbeien en cruesli

Tussendoor: drie biscuitjes

Avondeten: kapucijners met spek

Drinken: groene thee en water

Sport: geen

 

Kennen jullie BALR al? Voetballer Demy de Zeeuw zit achter dit merk en wilde comfortabele kleding ontwerpen die hij zelf graag zou dragen. Het kleurenpalet bestaat uit zwart, wit en grijs. BALR is in 2013 opgericht en is meer dan alleen kleding: ook schoenen, zonnebrillen en tassen van dit stoere merk zijn tegenwoordig verkrijgbaar.

Zaterdag 18 juni

Weekend! ‘S ochtends help ik mijn vriend in de tuin om de coniferen te verplaatsen en ’s middags gaan we lekker bootje varen met vrienden. De hele middag genieten we van de zon, lekkere hapjes en de nodige wijntjes;-)

Ontbijt: twee kaiserbroodjes. Een met kaas en een met pure hagelslag.

Lunch: een plakje bananenbrood

Tussendoor / avondeten: we nemen allerlei lekkers mee op de boot. Kaas, worst, brood met smeersels, aardbeien, nootjes.. yum! Avondeten is niet meer nodig. We zitten vol van de hele dag snaaien. Wel gaat er thuis nog een Snickers ijsje in als toetje.

Drinken: tussendoor een latte macchiato en op de boot cava en droge witte wijn (heb de tel niet bijgehouden).

Sport: 20 km fietsen

bootje varen

Zondag 19 juni

Vandaag hebben we onze fitgirl meetup in Amsterdam! Helaas kon niet iedereen erbij zijn maar dat mag de pret niet drukken. We gaan yin yoga doen, foto’s maken voor de website en lekker lunchen bij The Zurich op het terras. ‘S avonds komen mijn ouders en zus BBQ-en.

Ontbijt: Anderhalf kaiserbroodje met kaas en een halve banaan

Lunch: Bruin broodje carpaccio

Tussendoor: geen

Avondeten: BBQ! Ik neem twee stokjes met saté, paprika en ui en daarnaast stukjes stokbrood met div. smeersels

Drinken: een latte macchiato en verse jus tijdens de lunch en een wit wijntje tijdens het eten

Sport: Yin yoga en ’s avonds een wandeling van 3 kwartier.

cafe zurich

Gezellig met z’n allen lunchen op het terras bij Cafe Zurich in Amsterdam

Dat was hem weer! Wil je meer eetdagboeken van mij of de anderen zien? Klik hier.

Vraag hieronder mijn GRATIS billen & benen workout aan. Doe mee en ervaar hoe fijn het is om op deze manier te sporten, gewoon vanuit huis!

  • Denise schreef:

    Eindelijk een fitgirl die gewoon een broodje pindakaas eet als ontbijt! Heerlijk! Nu voel ik mij toch minder schuldig over die van mij;-)
    Leuk om te lezen wat je allemaal eet en daar wat inspiratie uit te halen! Ben je van plan om dit vaker te gaan doen?

  • Christel schreef:

    Oh wat fijn om te lezen dat er niks mis is met bruine boterhammen met pindakaas en af en toe wat te snoepen! Ik heb het idee dat dit eetdagboek goed aansluit bij wat de gemiddelde Nederlander eet.

Reageren

Your email address will not be published.